Uncategorized 01.08.2019

Niko Mäkinen vahvisti asemiaan SM-hopeataistossa Alastaron helteessä

Niko Mäkinen ajoi kaksi nelospaikkaa Alastarolla ja on vahvasti kiinni SM-hopeassa. Kuva: Team RAM Racing Yamaha.

Niko Mäkisen taistelu Superbike-luokan pisteistä oli vaikeaa ja kuumaa puuhaa ratamoottoripyöräilyn neljäntenä SM-osakilpailuviikonloppuna Alastarolla, kun lämpötila pysytteli 30 asteen paremmalla puolella koko viikonlopun ajan.

Pärnun SM-osakilpailuissa alkanut mystinen takarenkaan pito-ongelma ei ottanut hellittääkseen Mäkisen kohdalla Alastarollakaan. Radan pinta oli täysin uusi ja ”söi” rengasta siihen malliin, että Mäkisen leirissä jouduttiin tosiaan miettimään, pystyykö kilpailumatkaa ajamaan vai onko jo peräti vaarallista ajaa 15 kierroksen kilpailua.

Perjantaisten harjoitusten aikana mikään säätötoimenpide tai rengasvalinta ei tuonut ongelmaan ratkaisua ja Mäkinen meni sillä lauantaipäivään.

Aika-ajoihin Mäkisen pyörään tehtiin vielä pieniä muutoksia, joista tällä kertaa oli pieni apu. Mutta nyt kun mukana oli maailmalla ajavat huippukuljettajat, aika-ajo tulos oli tyydyttävä, eli viides paikka lähtöviivalla.

Lauantaina aamulla olivat aika-ajot ja iltapäivällä kilpailu. Kilpailun voitosta Mäkinen ei voinut edes haaveilla ajavansa, siksi kovaa kärjessä mentiin. Mutta Mäkinen asetti keskittymisensä siihen, että Ville Valtonen pysyisi takana, jotta hän saisi kavennettua piste-eroa sarjassa. Siinä Mäkinen onnistui hyvin ja oli maalissa neljäs. Kärkipäässä voittaja Niki Tuuli ja kolmospaikan Eemeli Lahti eivät ajaneet SM-pisteistä, joten korkeimmat pisteet menivät toisena ruutulipulle ajaneelle Eeki Kupariselle sekä Mäkiselle.

Niko Mäkisellä on ongelmia pyöränsä takarenkaan pidon kanssa. Kuva: Team RAM Racing Yamaha -tiedotus.

Sunnuntaina aamulla ajettiin lyhyt warm up ja iltapäivällä viikonlopun toinen kilpailu. Mäkisen pyörän takarenkaan pitoa saatiin parannettua huomattavasti vaihtamalla vielä viime hetkellä rengasseosta. Mäkinen ajoikin viikonlopun parhaan aikansa heti aamulla. Aika oli lähes sekunnin parempi kuin lauantain aika-ajossa. Se tiesi hyvää kilpailua ajatellen.

Sunnuntaiset lähtöpaikat määräytyivät lauantain kilpailun nopeimpien kierrosten mukaan ja Mäkiselle irtosi lähtöruutu neljä.

Mäkisen kilpailu alkoi hyvällä startilla ja hän oli asettanut tavoitteeksi kilpailuajan parantamisen sekä Kuparisen haastamisen. Kärjessä Tuuli ja Lahti menivät omia menojaan, mutta Kuparisen haastaminen onnistui Mäkiseltä kohtuudella.

Kilpailun puolenvälin jälkeen Mäkinen saavutti Kuparisen, mutta sitten astui tekniikka kehiin. Kuparisen takarenkaan tuntumassa ajettuaan Mäkisen pyörän lämpötila nousi niin korkealle, että vikakoodi meni päälle ja pudotti tehoja. Näin ohitusyritys jäi tekemättä ja Mäkisen oli tyytyminen jälleen neljänteen sijaan.

Kuparinen varmisti mestaruuden ja Mäkisen ”kiinnitys” hopeaan sai hyvän jatkon. Alastarolla molempina päivinä viidenneksi ajanut Valtonen on SM-sarjassa kolmantena.

Seuraava ja samalla kauden viimeinen SM-sarjan osakilpailuviikonloppu ajetaan Motoparkin radalla, elokuun 17.-18. päivinä.

– Siellä sitten tosissaan taistellaan hopeasta ja sitä ennen koko tiimin voimalla koitetaan löytää apua takarenkaan pito-ongelmaan, Mäkinen painotti.

Tulokset

Sarjataulukot

Teksti: Team RAM Racing Yamaha -tiedotus.

Uusimmat

Lisää aiheesta

Road Racing