Ralli 25.02.2016

Niko Mäkinen tähtää podiumille Mikkelissä

Niko Mäkisen Ford Fiesta R2 Neste Puistohulmin pihassa valmiina lähtöön. Kuva: Toni Lönnroos

Laihialainen Niko Mäkinen ja vaasalainen kartturi Tuukka Shemeikka starttaavat kauden toiseen osakilpailuun, SM Vaakuna-Ralliin luottavaisin mielin. Kauden avauksessa Rovaniemellä Mäkisen ajokki, Ford Fiesta R2 sai hiukan siipeensä iskunvaimentimien antautuessa röykkysillä teillä. Tuloksena tuosta kisasta oli hieno nousu päätöserikoiskokeilla viidenneksi, mikä tyydytti ottaen huomioon pienet vastoinkäymiset.

– Auto on ollut huollossa, Teemu Asunmaa taikoi iskarit uusiksi ja Janne Lindqvist huolsi laatikon. Saatiin osat kotiin viime viikolla, ja omin voimin laitettiin taas pelit nippuun.

Mäkinen ja Shemeikka ajoivat testiä Keuruulla.
– Viime viikolla ajettu AKK:n rallivalmennusryhmän testipäivä sujui hyvin, päästiin ajamaan yli sata kilometriä ja kaikki toimi kuten pitääkin. Kellotettiin siinä ajaessa, ja noin viiden kilometrin pätkä sujui jokaisella vedolla pienten marginaalien sisään.
– Valmentaja kun tuli kyytiin loppupäivästä, kokeiltiin vähän rajoja ja auto kynti kertaalleen jo pitkän matkaa ojan pohjalla, mutta mitään vaurioita ei onneksi tullut, Mäkinen muistelee Keuruun reissua.

Mikkelin SM Vaakuna-Ralli starttaa perjantaina nuotituksella, ja illalla ajetaan kaksi erikoiskoetta. EK1 on Mikkelin raviradan maisemissa oleva yleisöerikoiskoe, joka ajetaan parilähtönä. Se tuo kilpaa ajamiseen omanlaisensa jännityksen niin yleisölle kuin kilpailijoillekin.
– Uskon että se lisää yritystä, jos näkee että kaveri on vähän edellä.  Mutta ei siinä sovi hullutella, se on vasta ensimmäinen pätkä enkä aio mokata koko kisaa siinä.
Toinen erikoiskoe on perinteisempi metsätaival, ja ralli jatkuu heti lauantaina aamulla. Kilpailussa ajetaan yhteensä kahdeksan EK:ta joilla on mittaa satakymmenen kilometriä. Voittajaa odotetaan maaliin illalla klo 18.15 aikaan.

– Täytyy myöntää että nyt jännittää enemmän kuin koskaan, sillä avauskisan jälkeen tahtotaso on korkealla ja kaikki paukut on ladattu siihen, että lauantai-iltana noustaan palkintokorokkeelle, Mäkinen päättää.

Pistetilanne SM3 luokassa:

1. Anssi Rytkönen  37,5p
2. Pyry Ovaska  27,0p
3. Miika Hokkanen  22,5p
4. Jussi Lindberg  18,0p
5. Niko Mäkinen  15,0p

Pistetilanne kokonaisuudessaan:
http://www.rallism.fi/files/upload_pdf/544965/Ralli_SM_pisteet_2016_1_Arctic.pdf

Ralliradio:
http://www.rallism.fi/www.ralliradio.fi

Live GPS seuranta löytyy täältä:
http://www.rallism.fi/content/fi/1/10005/Etusivu.html

Mäkinen ja Shemeikka Facebookissa:
https://www.facebook.com/PuistohulmiRacing/?fref=ts

Teksti: Toni Lönroos

Uusimmat

Lisää aiheesta