Ralli 30.01.2019

Niko Mäkinen starttaa F-Rallisarjan avauskilpailuun

Niko Mäkinen starttaa lauantaina Revontuliralliin. Kuva: Toni Lönnroos

Kaksi kautta SM-ralleja kiertänyt Niko Mäkinen ajaa ensi viikonloppuna F-Rallisarjan avauskilpailussa Hankasalmen Revontulirallissa. Ajokkina Mäkisellä on Honda Civic, ja kyytin istahtaa Topi Luhtinen.

– Tarkoitus oli pitää välivuosi, mutta setämies Tomi Mäkinen tarjosi autoaan, että käytäisiin kokeilemassa ajaa joku ralli. Auto vaikutti fiksulta, joten kiinnostuin ja ilmottauduttiin ekaan ”äffään”, Mäkinen taustoittaa.

– Kävin ajamassa vähän testiä, ja auto tuntui tosi hyvältä. Fiestan maamoottorin jälkeen tuollainen kaksi ja puolisataa heppainen Honda oli aika makea laite! Se istui heti käteen, joten sillä pääsi melko kovaa! Oma kartturini on Belgiassa tuolloin, joten Luhtisen Topi lähtee kyytiin, Mäkinen jatkaa.

F-Rallisarjan avauksessa Mäkinen ajaa nuottiluokassa, reittiin tutustuminen tapahtuu perjantaina. Tavoitteeksi Puistohulmi Racing -tiimissä on asetettu hauskanpito, ja toki hyvästä sijoituksesta ajaminen ilman paineita.

– Kaksi kautta SM-sarjaa oli hienoa aikaa, mutta edellinen vuosi oli aika rankka. Takki oli tyhjä, kun taisteltiin ensin Tulevaisuuden Tähti -kilpailussa, ja kauden lopussa käden ulottuvilla oli mitali, mikä valui käsistä viimeisen kisan keskeytykseen.  Loppukauden takkuaminen vei aika paljon energiaa, ja kun potkiskelin kiviä auton vierellä turkulaisessa metsässä, ajatukset olivat painokelvottomia.

– Nyt on akut ladattu, mieli parempi ja odotan innolla tulevaa kisaa, tarkoituksena on pitää hauskaa ja nauttia, eikä vetää verenmaku suussa. Rallataan rennosti, Mäkinen päättää.

Lisätietoa:
Puistohulmi Racing Facebook ja Instgram
Kotisivut

F-Rallisarja 2019

02.02. Revontuliralli, Hankasalmi
23.02. Kuhmoisten Sora Ralli, Kuhmoinen
08.06. 4. Toivakka Ralli, Toivakka
21.09. Jari-Pekka Ralli, Heinola
05.10. Laihia Ralli, Laihia

Teksti: Toni Lönnroos

Uusimmat

Lisää aiheesta

Ralli