Ralli 20.05.2017

Niko Mäkinen Riihimäen SM-rallista: “Kasautui paineita pönttöön, avattiin venttiili iltapäivällä”

Niko Mäkinen. Kuva: Taneli Niinimäki

Kauden neljäs SM-ralli on ajettu Riihimäellä. Niko Mäkinen ja kartturi Antti Haapala olivat kovan paikan edessä ennen kilpailua, Riihimäellä pitäisi ajaa varmasti maaliin ja saada mahdollisimman iso pistepotti. Ford Fiesta R2:lla SM3-luokassa kilpaileva pari oli talven kilpailuissa kerännyt neljätoista pistettä, tällä määrällä sijoitus oli yhdestoista.

– Oli vähän paineita ennen kisaa. Keskeytys ekasta osakilpailusta, sitten parissa seuraavassa auto temppuili, joten faktahan oli että pisteitä pitää nyt haalia kasaan. Perjantaina kun päästiin Antin kanssa nuotittamaan, alkoi olla kuitenkin aika vapautunut fiilis, huomattiin että tulee hyvät piirustukset paperille.

Kilpailu alkoi lauantaina aamupäivällä ja maalissa kaksikko oli jo alkuillasta. Ensimmäinen erikoiskoe meni sujuvasti, Mäkinen ajoi kuudenneksi. Sen jälkeen vauhti oli vaihtelevaa, mutta pysyi kympin nipussa aina viimeisille erikoiskokeille asti. Kahdelle viimeiselle pätkälle Mäkinen löysi hauiksensa.

– Jotenkin tuntui, että ensimmäisillä pätkillä ei oikein saatu kaikkea irti. Kakkonen meni ihan ajeluksi, yritys puuttui ja jäätiin kärjestä ihan liian paljon. Sehän alkoi pikku hiljaa kasaamaan painetta pönttöön, ja venttiili avattiin iltapäivällä.  Kutosella vähän pasmat sekosivat, kun heti lähdöstä aukesi takaluukku ja vedettiin koko pätkä tuuletus päällä, mutta ihan hyvin sekin meni. Saatiin hyvä rytmi päälle oikeastaan puolilta päivin ja pidettiin kaasu pohjassa. Nyt se toi kohtuullisen tuloksen, tosin hieman harmittaa ettei pystytty kampeamaan vitospaikalle, se jäi alle sekunnin päähän eikä seuraavakaan sija kaukana ollut. Mutta tyytyväinen olen, seuraavassa kisassa taas petrataan, Mäkinen kertoo.

SM-sarja jatkuu kesäkuun 9.-10. O.K. Auto-rallilla joka ajetaan Kouvolassa.

Riihimäen rallin tulokset SM3-luokka
1) Samuli Vuorisalo
2) Olli Pollari – 4,6s
3) Miika Hokkanen – 12,3s
4) Taisko Lario – 21,1s
5) Jaakko Lavio – 27,5s
6) Niko Mäkinen – 28,2s
Tästä erikoiskokeiden täydelliset ajat ja sijoitukset
Ralli SM kotisivut
Tänne tulee pistetilanne
Puistohulmi Racing

Puistohulmi Racing Facebook

Teksti: Toni Lönroos

Uusimmat

Lisää aiheesta

Ralli