Road Racing 18.04.2016

Niko Mäkinen Privaters-luokan voittoon Superbiken EM-sarjassa

Niko Mäkinen avasi kauden upeasti Privateers-luokan voitolla. Kuva: Niko Mäkisen tiedotus

Superbiken EM-kausi polkaistiin käyntiin Espanjan Valenciasta viikonloppuna. Leopard Stratos-tiimin Niko Mäkinen otti uransa parhaan suorituksen.

– Sunnuntain kisapäivän aamu oli melko viileä ja ja warm upissa ajettiin parin kierroksen ajan kisarengasta sisään, sillä Michelin oli ilmoittanut, että rengas ei tule välttämättä kestämään alkuperäistä kilpailumatkaa ja tuomaristo teki päätöksen, että kierrosmäärä pudotetaan 19 kierroksesta 14 kierrokseen. Siksi kisarengas piti ajaa ”sisään”, kertoi Mäkinen sijoituttuaan sunnuntaiaamun tuloksissa seitsemänneksi.

Suomalainen lähti kilpailuun viidennestä ruudusta, mutta hieman pieleen menneen startin myötä, hän joutui antautumaan kolmelle kuljettajalle. Kierrosten edetessä vauhti kuitenkin löytyi ja Mäkinen kävi kovaa taistoa sijoituksista. Lopulta Yamaha-kuljettaja ylitti maaliviivan viidentenä saavuttaen uransa parhaan sijoituksen.

Privaters-luokassa, jossa Mäkinen todennäköisesti tulee taistelemaan Euroopan Mestaruudesta, nuorukainen oli selkeä ykkönen. Lähin uhkaaja jäi lopulta reilun 12 sekunnin päähän.

– Kokonaisuudessaan oli erittäin hieno viikonloppu. Kehitystä tapahtui koko ajan ja nyt päästiin sille alueelle, jonne on jo viime vuonna tähdätty. Tavoitteisiin on päästy ja hieman pidemmällekin, tästä on kiva jatkaa. Kiitän lämpimästi kaikkia tahoja, jotka tämän ovat mahdollistaneet ja totean lopuksi, että ME TEIMME SEN!, Mäkinen ilakoi.

Linkki tuloksiin

Mäkisen seuraava kisaviikonloppu on toukokuun lopulla, Motorland Aragonin radalla Espanjassa.

Lisätietoa: Nikoracing.fi

Teksti: Niko Mäkisen tiedotus / Moottoriurheilu.tv

Uusimmat

Lisää aiheesta