Road Racing 12.07.2018

Niko Mäkinen podiumjahtiin Motorland Aragonin tuplakisaan

Niko Mäkinen on Open 1000 -luokan pisteissä toisena. Kuva: Niko Mäkisen Tiedotus

Niko Mäkisen reilu parin viikon tauko Espanjan ratamoottoripyöräilysarjasta on ohi ja miehen on aika palata kilpa-areenalle. Tällä kertaa kohteena on Motorland Aragon, jossa luvassa on hellettä. Viime vuosina rata-alueella on saavutettu jopa +40 asteen raja, joten suomalainen epäilee tarkenevansa viikonlopun kilpailussa.

Tulevana viikonloppuna, 14.-15.7, ajetaan Espanjan ratamoottoripyöräilyn kauden 2018 neljäs osakilpailu Motorland Aragonin GP-radalla.

Torstaina ja perjantaina ovat vuorossa vapaat harjoitukset ja lauantaina aika-ajot klo 10.40 ja 14.30 Suomen aikaa. Viikonlopun ensimmäinen ja samalla kauden neljäs kilpailustartti alkaa klo 18.50, eli kuljettajille on tiedossa pitkä ja hikinen päivä. Sunnuntaina ajetaan kauden viides kilpailustartti klo 15.00.

Mäkinen lähtee kisoihin sarjakakkosena ja edelleen luottavaisin mielin. Hänen tavoitteena on jälleen palkintosija, joka on ollut hyvin lähellä parissa viime kisassa. Sarjaa johtava kilpailija sai hieman etua Navarrassa ja on 19 pistettä Mäkistä edellä, mutta kautta on vielä yli puolet jäljellä ja suomalaisen katse on tiukasti mestaruuden tavoittelussa.

Kisaan on ilmoittautunut jälleen suuri määrä kuljettajia, yhteensä 37 kilpailijaa kahteen eri luokkaan.

– Tämä tietää sitä, että radalla tulee olemaan jälleen ruuhkaa niin kuin Barcelonassa. Tiimikaveri sekä kisainsinöötini ovat vaihtuneet, eli uusia tuulia on tiimin sisällä, toteaa Mäkinen, joka saa nyt kisainsinöörikseen World SBK -sarjassa työskennelleen italialaisen.

Aragonin viikonlopun aikataulu

Osallistujalistat

Live-ajanotto (alkaa lauantai-aamulla)

Tulospalvelu Aragonin kisoista / aika-ajoista (alkaa lauantai-aamulla)

Teksti: Niko Mäkisen Tiedotus

Uusimmat

Lisää aiheesta

Road Racing