Road Racing 02.07.2019

Niko Mäkinen nousi Road Racingin SM-sarjan kakkossijalle

Niko Mäkinen kilpaili Kemoran radalla kahdeksan vuoden tauon jälkeen. Kuva: Niko Mäkisen tiedotus

Road Racingin SM-kauden toinen kilpailuviikonloppu on takana. Niko Mäkisen taistelu pisteistä oli jälleen mukavaa suorittamista. Yleisöäkin oli saapunut Kemoran radalle runsaslukuisesti seuraamaan parin vuoden tauon jälkeen kisoja.

Aikaa on kulunut jo kahdeksan vuotta, kun Mäkinen on viimeksi Kemoralla kilpaillut. Rata on tällä välin saanut uuden pinnan, joka kyllä valitettavasti on sekin jo parhaat päivänsä nähnyt. Pito radalla ei ollut ihan paras, mutta luonnollisesti sama kaikille kilpailijoille. Viikonlopun aikana useampi kuljettaja valitteli pidon heikkoutta ja onkin varmaan aiheellista antaa palautetta ratayhtiölle, hyvässä hengessä.

Keliolosuhteet viikonlopun aikana olivat jälleen kerran suomalaisille tyypilliset, vettä ja aurinkoa sekaisin.

Lauantaina aika-ajot ajettiinkin märällä radalla ja iltapäivällä sitten taas kuivalla. Sunnuntaina onneksi aurinko paistoi koko päivän, eikä tarvinnut pitää rengas ”arpajaisia”.

Perjantaina rataan tutustuttiin neljän setin verran. Vauhti kasvoi treeni kerrallaan ja Mäkinen oli aikoihin tyytyväinen.

Lauantaina oli vuorossa aika-ajot sekä iltapäivällä viikonlopun ensimmäinen kilpailu.

Aika-ajo ajettiin märällä radalla, joka oli ensikosketus Kemoraan märän kelin asetuksilla. Mäkiselle tuloksena neljäs sija, mutta kuitenkin eturivin lähtöpaikka. Lähtöruudukko Kemorassa on sellainen, ettei paalupaikasta ole niin isoa hyötyä.

Kilpailu lähti käyntiin ihan hyvällä startilla, ja sijoitus parani heti yhden sijan verran. Kolmen kierroksen jälkeen kaksi kärkikuljettajaa alkoi pikku hiljaa repiä eroa, eikä Mäkinen pystynyt millään vastaamaan tuohon vauhtiin ja samalla taakse alkoi olla jo hyvä marginaali. Tilanne rauhoitettiin ja Mäkinen ajoi varmoja kierrosaikoja maaliin saakka. Sijoitus maalissa oli kolmas.

Sunnuntaina aamulla ajettiin lyhyt warm up ja iltapäivällä viikonlopun toinen kilpailulähtö.

Lähtöpaikat annettiin sunnuntain kisaan lauantain nopeimpien kisakierrosten mukaan, ja siitä Mäkiselle kolmas lähtöruutu.

Kilpailu lähti käyntiin hyvällä startilla, ja ensimmäisen mutkan jälkeen pitkällä pääsuoralla Mäkinen oli hetken kärjessä, mutta jo suoran lopussa kaverit pääsivät ohi. Yhdeksännessä mutkassa alkoi kuitenkin tapahtua. Erno Kostamo sukelsi kärkipaikalta ulos ja Mäkisen kisa jatkui Eeki Kuparisen vanavedessä. Kuparinen oli kuitenkin vajaa puoli sekuntia kierroksella nopeampi, eikä Mäkinen aivan pystynyt vastaamaan hänen vauhtiin, vaikkakin vauhti oli paremmalla tasolla lauantain kilpailuun verrattuna. Maalissa sijoitus oli toinen, vajaa 10 sekuntia Kuparisen perässä.

SM-sarjan seuraava kilpailuviikonloppu ajetaan Virossa Pärnun radalla 13.-14. heinäkuuta.

Teksti: Niko Mäkisen tiedotus

Uusimmat

Lisää aiheesta

Road Racing