Road Racing 11.06.2019

Niko Mäkinen myrskyn silmässä Motoparkissa

Niko Mäkinen ajaa ensimmäistä kertaa Pärnun Auto24Ring -radalla. Kuva: Niko Mäkisen tiedotus

Kauden ensimmäinen SM-/PM-kilpailuviikonloppu on takana ja taistelu pisteistä oli tiukkaa ja hauskaa.

– Aikaa on tosiaan kulunut noin 7 vuotta, kun viimeksi on tullut SM sarjaan ilmoittauduttua. Kaikki radat ovat kyllä tuttuja täällä Suomessa, mutta viimeisistä visiiteistä on kulunut siis jo vuosia. Eikä tänä keväänä ole ollut valitettavasti mahdollisuuksia käydä treenaamassa noilla radoilla etukäteen, paitsi Motoparkissa 1 päivä 30.5, jolloin Road Racing SM-sarja järjesti kaikille kuskeille mahdollisuuden testaamiseen, Niko Mäkinen veisteli.

– Suomen radat ovat totta tosiaankin sellaisia, että lipsahduksiin ei ole varaa, vaan on pysyttävä viivojen välissä, jos meinaa saada tulosta aikaiseksi. Se tuli huomattua noin niin kuin ensihätään heti ensimmäisenä kisaviikonloppuna. Pari pientä lipsahdusta tuli viikonlopun aikana koettua mutta onneksi vältyttiin suuremmilta seurauksilta.

– Suomessa olevat radat ovat kaikki sellaisia, että jos kisavauhdista ajaa pikkasenkin radan ulkopuolelle niin saattaa tehdä kipeää, niin itselle, kuin kalustollekin. Täällä ei ole sellaisia ulosajo paikkoja kuin esim. Espanjan kaikilla radoilla. Täällä ei oikeastaan voi edes ajatella kokeilevansa kuinka pitkälle voi jarruun mennä, sillä jos menee pitkäksi niin aina voi sattua. Toista on esim. Espanjan radoilla, jossa voi käydä kääntämässä ”varoalueella” ja palata sitten turvallisesti radalle. Tämä aiheutti pientä päänvaivaa viikonloppuna, Mäkinen kertoi.

Viikonloppuna ajaminen kuljettajalle kuitenkin maistui ja Mäkinen piti hyvänä sitä, että kirittäjinä oli nopeita, myös kansainvälisiä sarjoja ajavia kuskeja, kuten Eeki Kuparinen ja Ville Valtonen.

– Pientä pohtimista aiheuttivat myös rengasvalinnat, sillä 2019 lajisäännöissä määrätään, että maksimi rengasmäärä kilpailuviikonloppuna on 4 rengasta. Eli aika-ajoihin ja kahteen kilpailuun per viikonloppu ei voi kaikkiin laittaa uusia renkaita, vaan joku ”sessio” on väkisinkin ajettava käytetyillä renkailla. Hieman uusi tilanne mutta toki kaikille sama. Kun ei vaan ole 5 vuoteen tottunut paljon käytetyillä ajamaan aika-ajoissa tai sen enempää kilpailustarteissakaan, Mäkinen naurahti.

Viikonlopun kertaus

Perjantaina rataan tutustuttiin kolmen setin verran. Vauhti kasvoi treeni kerrallaan ja aikoihin oltiin tyytyväisiä.

Lauantaina oli vuorossa aika-ajot, sekä iltapäivällä viikonlopun 1. kilpailu.

Aika-ajo saatiin ajettua aurinkoisen ja lämpimän sään aikana ja pienen liikayrittämisen jälkeen sijoitus oli kolmas. Kärkeen eroa oli 0,63 sekuntia. Tosiasiassa Eeki Kuparinen oli vielä hieman nopeamp, mutta hänen tuloksensa hylättiin, koska pitää ajaa minimissään 3 aika-ajokierrosta ja Eeki säästi renkaita tulevaan kisalähtöön ja ajoi vain yhden kierroksen. Eekille valitettavasti langetettiin lähtöruuturangaistus viimeiseen ruutuun.

Sitten alkoikin tapahtua. Hirmumyrsky laskeutui rata-alueelle, teltat lenteli ympäriinsä ja vettä tuli taivaalta alas juuri niin paljon, että hirvitti. Rata-alueella oli pienimuotoisia maanvyöryjä, joita sitten jouduttiin korjaamaan enne seuraavia tapahtumia.

Onneksi rata kuivui ennen kilpailuajankohtaa.

Kilpailu lähti käyntiin hieman huonolla startilla ja pari kaveria pääsi ohi ennen ensimmäistä mutkaa. Jo ensimmäisellä kierroksella saatiin kuitenkin asemia paranneltua ja parin kierroksen jälkeen tilanne oli vakiintunut sellaiseksi, että kärjessä ajoi aika-ajojen nopein, Ville Valtonen ja  toisena allekirjoittanut, Mäkinen kommentoi.

Eeki nousi nopeasti kilpailun aikana ja tavoitti kärkikaksikkoa koko ajan, ollen kaksi kierrosta ennen maalia jo parin sekunnin päässä. Viimeiselle kierrokselle lähdettäessä Eeki oli reilun sekunnin päässä ja lähdettäessä radan nopeimmalle osuudelle, Nikon eteen tuli kaikkein vaikeimmassa paikassa kierroksella ohitettava ja Mäkinen joutui ottamaan reilusti pois kaasulta, ettei tullut törmäystä.

Siinä samalla Eeki tavoitti Nikon ja shikaanin jälkeen pääsi ”imusta” ohi ihan heittämällä, eikä Nikolle tullut enää mahdollisuutta vastata. Niko siis Villen ja Eekin jälkeen maalissa sijalla 3., häviten kilpailun voittajalle 1,8 sekuntia ja Eekille 0,38 sekuntia.

Sunnuntaina aamulla ajettiin lyhyt warm up ja iltapäivällä viikonlopun 2. kilpailu.

Lähtöpaikat lauantain nopeimpien kierrosten mukaan ja siitä lähtöruutu 3.

Kilpailu lähti käyntiin loistavalla startilla ja ensimmäiseen mutkaan Niko sukelsi ykkösenä. Mutta suoran auettua kärkipaikka vaihtui ja Eeki siirtyi kärkipaikalle. Ville kakkoseksi ja Niko kolmanneksi.

Niillä paikoilla ajettiinkin läpi kisan, vaikkakin pari kertaa Niko oli todella lähellä päästä Villestä ohi, mutta parin etupyörän irtoamisen seurauksena parempi oli ottaa 3. tila kuin kukkaset nurmikolta. Maalissa järjestys siis Eeki, Ville ja Niko. Eekiin jäi eroa 2,53 sekuntia ja Villeen 1,1 sekuntia. Ja taas oli hauskaa ja kiivasta kilpailua. Toivottavasti tämä tulee toistumaan muissakin osakilpailuissa mutta niin, että Niko on kärjessä.

Seuraava SM-sarjan osakilpailuviikonloppu ajetaan Kemoran radalla, Pohjanmaalla kesäkuun 29.-30..

– Tavoitteena on, että päästäisiin Kemoraan testaamaan yhdeksi päiväksi ennen tuota viikonloppua, mutta ei ole täyttä varmuutta. Viimeisin visiitti radalla on vuodelta 2011, silloin Superstock600 luokan pyörällä, Mäkinen päättää ja kiittää kaikkia sponsoreita, tukijoita ja yhteistyökumppaneita.

Teksti: Mika Mäkinen / Team Ram Racing Yamaha

Uusimmat

Lisää aiheesta

Road Racing