Road Racing 17.07.2017

Niko Mäkinen kesätauolle sarjakakkosena

Kuva: Niko Mäkinen tiedotus

Kauden neljäs ja samalla alkukauden päättänyt kilpailuviikonloppu Aragonin radalla on ajettu. Keliolosuhteet olivat Aragonin tapaan todella kuumat ja tämä aiheuttikin jonkin verran tuskaa säätöjen ja renkaiden hakemiseen. Viikonlopun tulos oli hieman mollivoittoinen, sillä 5. sija OPEN 1000 -luokan kilpailussa jätti hieman jossiteltavaa. Yhden sijan parannuksella Niko olisi noussut sarjakärkeen, mutta nyt noustiin kakkospaikalle yhden pisteen erolla sarjajohtajaan. Yamaha Challenge -luokasta tuli voitto ja samalla Niko vahvisti asemiaan sarjakärjessä.

Ensimmäiset aika-ajot olivat aamupäivällä ja keli oli jo erittäin lämmin. Heti alusta alkaen kierrosajat olivat viime vuoden tasolla, ja saihan Niko rikottua oman ennätyksensä niukan 0,01 sekunnin turvin. Lopulta aika-ajon 18. paras aika ja oma ennätys Navarrassa. Iltapäivällä keli lämpeni taas ja pito radalla heikentyi huomattavasti. Pyörään tehtiin huomattavia muutoksia aamun jälkeen, mutta valitettavasti pitoa ei saatu toivotun lailla ja rata tuntui entistä luikkaammalta. Aika-ajossa tuloksena 21. sija, reilun sekunnin huonommalla ajalla kuin aamulla. Lopullisissa tuloksissa 18. lähtöruutu.

Sunnuntaina keli oli hyvä ja lämpötila oli jo korkealla. Warm upissa aikoja ei lähdetty parantamaan, vaikkakin ajo maistui ja aikakin oli lähellä lauantain parasta aika-ajo aikaa. Lähinnä koitettiin säätöjen muuttamista. Vertailevissa tuloksissa Niko oli 15.

Kisa alkoi kivasti ja Niko sai loistavan startin. Niko sai poimittua 4 kilpailijaa ja pääsi hyvään ryhmään mukaan, ollen ensimmäisen kierroksen jälkeen sijalla 14. Kuitenkin jo ensimmäisten muutaman kierroksen jälkeen Niko tunsi, kuinka takarenkaan pito oli totaalisesti kadoksissa, eikä kilpailijoiden vauhtiin pystynyt vastaamaan. Taistelu pistesijoista oli kovaa ja kaikki ryhmän kuskit ajoivat OPEN 1000 -luokan pisteistä. Kilpailun edetessä Niko menetti pari sijaa ja oli maalissa 16. OPEN 1000 -luokan sijoitus oli 5. ja Yamaha Challenge luokasta Niko nappasi voiton.

Teksti: Niko Mäkinen tiedotus

Uusimmat

Lisää aiheesta

Road Racing