Road Racing 03.04.2017

Niko Mäkinen jatkaa uraansa Espanjassa

Niko Mäkinen jatkaa Team Yamaha Stratosin väreissä tulevalla kaudella. Kuva: Niko Mäkisen Tiedotus

Turkulainen West Coast Racing Clubia edustava Niko Mäkinen, 23 ja Team Stratos ovat solmineet kilpailukauden 2017 kattavan ajajasopimuksen.

Niko ajaa RFME CEV Espanjan Mestaruussarjassa Stratos -tiimin kuljettajana. Samalla Niko on solminut sopimuksen LS2 -kypärävalmistajan kanssa ja toimii kypärävalmistajan virallisena kuskina, saaden käyttöönsä tarvittavat kypärät ja tarvikkeet koko kilpailukaudelle.

Sopimus on suoraa jatkoa jo kahden kauden mittaiselle yhteistyölle. Stratos -tiimin huippuammattilaiset ovat Nikon tukena, niin testiajoissa kuin kilpailuissakin. Mukana tiimissä jatkaa myös Nikon henkilökohtainen mekaanikko Petri Marjamaa, tehden yhteistyötä tiimin mekaanikkojen, päämekaanikon, sekä insinöörien kanssa.

Niko ajaa kauden 2017 Yamahan R1 pyörällä ja Team Stratos toimii Yamahan virallisena tiiminä.

Ensimmäinen testitilaisuus on jo tulevalla viikolla Albaceten radalla Espanjassa. Silloin Niko pääsee kolmen päivän ajan tutustumaan uuteen Open -luokan pyörään, uusiin Dunlopin renkaisiin, sekä tiimin henkilökuntaan.

– Olen todella iloinen ja innostunut tästä sopimuksesta Team Stratoksen kanssa. Viime kausi oli menestyksekäs ja tulevalle kaudelle on asetettu tavoitteeksi voittaa mestaruus niin Open 1000-, kuin Yamaha Challenge -luokista. Odotan innolla, että pääsen testaamaan uutta Open 1000 -luokan teknisillä muutoksilla varustettua Yamaha R1 pyörää. Nyt radat ovat jo tuttuja ja uskon vakaasti ajamiseni kehittyvän edelleen kauden aikana. Yhteistyö Team Stratoksen kanssa sujui loistavasti viime kaudella ja kokemus oli mahtava. Nyt kun jälleen pääsen tekemään töitä ammattilaisten kanssa, uskon että tulevasta kaudesta tulee kaikella tapaa vielä antoisampi.

– Haluan kiittää Stratos-tiimiä, “kisa” -perhettäni, sekä tukijoitani mahdollisuudesta ajaa kilpailukausi Espanjassa. Tulen tekemään kaikkeni kehityksen eteen. Pidetään kumipuoli alaspäin ja katse eteenpäin.

Kilpailukausi 2017 tulee aikataulullisesti ja kilpailullisesti olemaan kauden 2016 kaltainen. Kausi alkaa Valencian radalla 22.-23.4. ja päättyy Jereziin 28.–29.10. Kauden aikana on 6 kilpailuviikonloppua, joissa ajetaan 8 kilpailulähtöä.

Teksti: Mika Mäkinen

Uusimmat

Lisää aiheesta

Road Racing