Ralli 19.02.2017

Niko Mäkinen ajoi viidenneksi SM Vaakuna-Rallissa

Niko Mäkinen. Kuva:Taneli Niinimäki

“Tuli vähän Lahti2017-fiilis”, viidenneksi sijoittunut Niko Mäkinen kertoo hypystään Vaakuna-Rallin neljännellä erikoiskokeella.

Rallin SM-kauden avausosakilpailu Rovaniemellä päättyi Niko Mäkisen ja kartanlukija Antti Haapalan osalta keskeytykseen vaihdekepin katkettua. Ford Fiestalla SM3-luokassa kilpaileva pari ei menneitä murehtinut, vaan oli täydellisen keskittynyt taistelemaan sarjapisteistä kauden toisessa osakilpailussa Mikkelissä.

Yleisöerikoiskoe Mikkelin raviradalla meni varmasti penkkojen välissä kurvaillen, lyhyellä pyörityksellä ei suuria eroja puoleen eikä toiseen tullut. Illan toinen erikoiskoe oli pituudeltaan yli kolmetoista kilometriä, siellä Mäkinen oli kahdenkymmenenneljän kilpailijan joukosta seitsemänneksi vauhdikkain.

– Aloitus raviradalla meni kohtuullisesti, mutta toisella pätkällä sitten vähän jäätiin. Toki vähän katsottiin muiden vauhtia ja tultiin sellaista omaa varmaa kyytiä. Saatiin kuitenkin vähän liikaa takkiin, mutta se ei huolettanut koska tiedettiin että on varaa kiristää.

Lauantaina ajettiin seitsemän erikoiskoetta, joiden yhteispituus oli 110 kilometriä. Parivaljakon vauhti löytyi heti ja tuloksena oli neljänneksi paras aika.

– Aamuun lähdettiin tosi hyvin fiiliksin ja eka pätkä tulikin sen mukaisesti  läpi, varmaan yksi parhaista vedoista mitä ikinä  olen ajanut!

Seuraavat erikoiskokeet sisälsivät lentoharjoittelua, auton ja kuljettajakaksikon huoltoa sekä orastavaa tekniikkaongelmaa. Tässä vaiheessa sijoitus oli kuudes. 

– Samaa tahtia jatkui nelosella ja tulihan siellä aika pitkä ja korkea hyppy loppupäässä, päästiin jo Lahti2017-fiiliksiin. Onneksi auto säilyi ehjänä. Seuraavat kolme pätkää eivät jatkuneet enää ihan samalla kaavalla. Tuntui että autossa oli jotain erikoista, yritettiin olla niitä murehtimatta ja tehdä parhaamme. 

– Kahdelle viimeiselle pätkälle lähdettiin ajamaan viidentoista sekunnin päässä olevaa neljättä sijaa kiinni, mutta sitten auton tehot katosivat melkein kokonaan. Oli tosi vaikea ajaa, kun joka paikkaan piti mennä vähän ylikovaa ettei auto hyydy, ja lopulta kun päästiin toiseksi viimeisen pätkän maaliin, ns. paukkujärjestelmä ei enää suostunut lähtemään pois päältä.

Yksi erikoiskoe oli ajamatta ja Mäkisen sijoitus oli kuudes, viides sija oli vain neljän sekunnin päässä.

– Päätettiin auton temppuilusta huolimatta ladata viimeiselle EK:lle kunnolla, vaikka oltiin koko pätkien välinen siirtymäkin ajeltu paukut päällä. Tultiin niin kovaa kuin autolla siinä tilanteessa pystyi ja onnistuttiin, viidenneksi noussut Mäkinen kertoo.

SM-sarja jatkuu 10. maaliskuuta, kun Nilsiän seudulla ajetaan kauden kolmas osakilpailu Tahko-Ralli.

Vaakuna-Rallin tulokset SM3-luokassa:

1) Jari Huttunen

2) Emil Lindholm

3) Henrik Pietarinen

4) Miika Hokkanen

5) Niko Mäkinen

Täydelliset tulokset erikoiskoeaikoineen löytyvät täältä.

Tänne päivittyy tilanne SM-sarjassa.

Puistohulmi Racing

Puistohulmi Racing Facebook

Teksti: Toni Lönroos / Niko Mäkisen Tiedotus

Uusimmat

Lisää aiheesta

Ralli