Road Racing 23.08.2019

Niko Mäkinen ajoi SM-hopealle Motoparkissa

Niko Mäkinen varmisti toisella sijallaan SM-hopeaa. Kuva: Niko Mäkisen tiedotus

Kauden viides ja samalla viimeinen ratamoottoripyöräilyn SM-kilpailuviikonloppu ajettiin viime viikonloppuna Motoparkissa. Niko Mäkisen taistelu SuperBike-luokan pisteistä jatkui lauantain finaaliin saakka, jolloin toinen sija varmisti hopeisen mitalin SM-sarjasta. Sunnuntaille ei tämän vuoksi jäänyt isompia paineita.

Alastaron osakilpailun jälkeen tehtiin täysi huolto jousitukseen ja selvisi, että takaiskunvaimennin oli ollut rikki jo luultavasti ennen Alastaron kisaa. Vielä kun kaikki paperilla ollut tieto tarkastettiin, tiimi oli saanut täysin väärää tietoa iskareiden säädöistä ja koostumuksista.

Alastaron tapaan perjantaisten harjoitusten aikana mikään säätötoimenpide tai rengasvalinta ei tuonut ongelmaan ratkaisua, joten sillä mentiin lauantaipäivään.

Lauantaina aamulla tiimi teki aika-ajoon vielä pieniä muutoksia, joista oli pieni apu. Aika-ajon tulos oli lopulta tyydyttävä, kakkospaikka lähtöviivalla.

Lauantain kilpailu lähti hyvin käyntiin ja Mäkinen pääsi startista keulille. Kärkipaikka pysyi vajaa 3 kierrosta, jonka jälkeen kisavauhti putosi pikku hiljaa. Maalissa kuitenkin toinen sija, ja se riitti varmistamaan SM-sarjan hopeisen mitalin kauden päätteeksi. Korkeimmat pisteet Eeki Kupariselle.

Sunnuntaina aamulla ajettiin lyhyt warm up, jonka aikana nopeavauhtisessa vasemmalle kaartuvassa mutkassa Mäkinen menetti otteen rataan ja siitä oli seurauksena kaatuminen. Isku päähän oli sen verran kova, että taisi siinä hetkellisesti olla mieheltä taju kankaalla, jonka vuoksi lääkäri määräsi miehen lisätutkimuksiin. Seuraava yö menikin Mikkelin sairaalassa, mutta kuvista ei onneksi löytynyt sen enempää murheita. Päähän kohdistunut isku oli kuitenkin sen verran raju, että lääkäriltä tuli määräyksenä totaalinen ajokielto.

Sunnuntain kilpailu jäi siis ajamatta, ja valitettavasti ajamatta jää myös tulevan viikonlopun PM-osakilpailu Norjassa. Ajokielto on vielä päällä, eikä sitä todellakaan kannata uhmata, ettei tule isompia vahinkoja. Lähes varma PM-mitali jää Mäkiseltä siis haaveeksi, mutta terveyden kanssa ei kannata leikkiä.

– Valitettava sattuma, mutta nämä tapahtumat kuuluvat lajiin. Ja jos kaudelle pitää kaatuminen tulla, niin nyt se tuli kreivin aikaan. Hopeamitali varmistettu, eikä enää ole paineita sen saavuttamiseksi, Mäkinen toteaa.

Teksti: Mika Mäkinen & Moottoriurheilu.tv

Uusimmat

Lisää aiheesta

Road Racing