Ralli 13.06.2016

Niko Mäkinen ajoi seitsemänneksi SM-rallissa

Niko Mäkinen nousi SM-sarjassa kahdeksannelta sijalta seitsemänneksi. Kuva: Jari Nurminen

Rallin SM-sarjassa ajetaan kuusi osakilpailua, Enset Oy SM-ralli avasi kesäkauden yhdeksän erikoiskokeen mittaisella kilpailulla. Ralli ajettiin Huittisten ja Sastamalan seudulla, ja oli täysin uusi kilpailu sarjassa. 

Puistohulmi Racing lähti kilpailuun luottavaisin mielin, SM3-luokan Ford Fiesta oli käyty tekniikan osalta läpi ja testit olivat sujuneet hyvin. Perjantaina kilpailijat kiersivät kokonaisuudessaan yli kahdensadan kilometrin reittiä läpi nuotittaen, ja vaikka päivästä muodostuikin pitkä, olivat Mäkinen ja kartanlukija Tuukka Shemeikka tyytyväisiä.

– Erikoiskoekilometrejä on lähes satakaksikymmentä, ja kaikki entuudestaan tuntemattomia, joten aika urakka oli. Tuli kuitenkin tosi hyvä fiilis tutustumisen jälkeen, saatiin hyvä nuotti kisaan, Laihian Urheiluautoilijoita edustava Mäkinen kertoi perjantai-iltana.

Ralli starttasi Huittisten kaupungintalolta lauantaina, ja ensimmäiselle erikoiskokeelle Mäkinen lähti jännityksen vallassa.

– Ennen ykköspätkää jännitti, koska edellisestä kisasta oli jo aikaa. Mutta kun ykkönen tuli puhtaasti läpi, alkoi olokin rauhoittumaan, Mäkinen kertasi aamun tunnelmia.

Ensimmäisellä erikoiskokeella Mäkinen ja Shemeikka olivat yhdeksänsiä, toisella aika oikeutti kymmenenteen sijaan. Kolmosella pari alkoi kirimään kärkeä kiinni, sinne syntyi seitsemänneksi nopein aika ja vauhti nousi entisestään neljännellä, ennen taukoa ajetulla erikoiskokeella. Siellä Mäkinen oli kuudes, ja kokonaistilanteessa pari oli sijalla kahdeksan.

– Päästiin heti rytmiin, ajo maistui ja ensimmäiset neljä pätkää tulivat ongelmitta. Asetettiin itsellemme koko ajan tavoitteita asioista joissa voisimme parantaa, keskityttiin niihin ja niiden toteuttamiseen.

Loppupäivän viisi erikoiskoetta sujuivat samaan tahtiin kuin aiemmat, Mäkinen ajoi tasaisen tarkasti, vaikka kerran oli ralli päättyä ennen aikojaan.

– Pätkällä oli asfalttia, joka oli ensin kuivaa ja sitten tuli sateen liukastama nopea vasuri. Vedin siihen aika miehekkäästi, perä viisti ojassa ja koko laite oli mennä nurin. Sain sen kammettua tielle, mutta syöksyimme toiselle puolelle ojaan jossa kynnettiin varmasti viisikymmentä metriä. Onneksi ojassa ei ollut kiviä eikä muitakaan esteitä, joten sain auton takaisin tielle.

– Olemme tyytyväisiä seitsemänteen sijaan, kun ottaa huomioon miten vähille yhteinen treeni on jäänyt. Niin kovaa luokan kärki menee, ettei virheisiin ole varaa. Varsinkin nopeilla pätkillä virheistä johtuva aikahävikki on kova, joten ne täytyy saada pois. Pääsen nyt pois armeijasta, joten treenikalenterin suunnittelu on täydessä käynnissä. Nyt kunnolla harjoittelua, ja seuraavassa kisassa on tarkoitus laittaa kärki ahtaalle, Mäkinen päättää.

SM3-luokka Enset Oy SM-rallissa:

1) Juuso Nordgren
2) Tommi Järvinen
3) Jukka Korhonen
7) Niko Mäkinen

Mäkinen nousi SM-sarjassa kahdeksannelta sijalta seitsemänneksi.

Tilanne SM3-luokassa 4/6

1) Anssi Rytkönen  67,5p
2) Jukka Korhonen  58,0p
3) Juuso Nordgren  54,0p
7) Niko Mäkinen  33,0p

Seuraava SM-osakilpailu ajetaan 19-20.8. Turussa, sarja päättyy syyskuussa Tampereen kilpailulla.

Tulokset kokonaisuudessaan: http://www.rallism.fi/content/fi/1/10092/Tulokset.html

Rallin SM-sarja: http://www.rallism.fi/content/fi/1/10005/Etusivu.html

Puistohulmi Racing: http://www.puistohulmiracing.fi/cms/

Uusimmat

Lisää aiheesta