Ralli 04.02.2019

Niko Mäkinen ajoi neljänneksi uransa ensimmäisessä F-rallisarjan kilpailussa

Niko Mäkinen tykitti neljä pohja-aikaa Revontulirallissa. Kuva: Jarkko Ruotsalainen

Niko Mäkinen ajoi uransa ensimmäisen F-rallisarjan kilpailun viikonloppuna Hankasalmella, kun kausi alkoi Revontulirallin merkeissä. Nuottiluokassa ajanut Mäkinen lähti ajamaan voittovauhtia, hän ajoi neljä pohja-aikaa kuudesta mahdollisesta, mutta kohtalokas virhe pilasi mahdollisuudet kilpailun voittoon.

Ensimmäinen erikoiskoe oli pituudeltaan yhdeksän kilometriä, Mäkinen oli heti hereillä ja kellotti sinne parhaan ajan. Toisella erikoiskokeella sama tahti jatkui, laihialainen oli jälleen nopein, mutta kolmannella pätkällä sedältään Tomi Mäkiseltä lainassa ollut Honda Civic pölähti syvälle hankeen, ja voittotaistelu valui käsistä.

– Mulla vilkkui Tomin kuva silmissä, kun tajusin että nyt mennään aika syvälle, pelästyin että nyt on laina-auto entinen. Meille tuli nuottivirhe, vedettiin ulos tiukassa oikessa, onneksi ei ollut vastassa puita eikä kiviä, muuten olisi kisa päättynyt sinne.

Sijoitus putosi johtopaikalta kahdenneksitoista, mutta kartanlukija Topi Luhtisen kanssa matkassa ollut Mäkinen ei takaiskusta lannistunut. Nousu kohti kärkeä alkoi, Mäkinen latasi tauon jälkeisille erikoiskokeille pohjat, ennen viimeistä pätkää sijoitus oli jo viides.

– Tauolla paikkailtiin vähän autoa ja päästiin jatkamaan, vedettiin rennosti loputkin pätkät ja koitettiin nousta tuloksissa sija kerrallaan. Ennen viimeistä EK:ta katsottiin että hyvällä ajolla saadaan vielä yksi sija petrattua, ja se onnistui. Harmittaa kun tuli yksi virhe, mutta muuten ollaan tyytyväisiä vauhtiin, se näyttää riittävän. Kiitoksia koko tiimille hauskasta viikonlopusta, Mäkinen päättää.

F-rallisarjassa ajetaan yhteensä viisi osakilpailua, toinen talvikilpailu on Kuhmoisissa 23. helmikuuta. Kesällä ajetaan Toivakassa, syyskuussa Heinolassa ja kausi päättyy Laihian osakilpailuun lokakuussa.

Teksti: Toni Lönnroos

Uusimmat

Lisää aiheesta

Ralli