Road Racing 30.08.2019

Niko Lehtiranta Pohjoismaiden mestariksi

Niko Lehtiranta voitti Pohjoismaiden mestaruuden ja SM-hopeaa. Kuva: Harjukuvat. 

Ratamoottoripyöräilyn Pohjoismaiden mestaruussarja on saatu päätökseen. Niko Lehtiranta ajoi tulokaskaudellaan itselleen upeasti Supersport 300 -luokassa mestaruuden.

Sarjan osakilpailut ajettiin Suomessa ja Norjassa. Viimeiseen osakilpailuun lähdettäessä Lehtiranta oli
yhteispisteissä kolmantena ja mestaruus oli ratkaisematta vielä viimeiseen lähtöön lähdettäessä. Mestaruuteen riitti vain voitto ja sen Lehtiranta myös ajoi itselleen varmalla ajolla Norjan Vålerin radalla viime viikonloppuna.

Viimeisenä kisaviikonloppuna Vålerin radalla ajettiin myös kaksi kilpailulähtöä kattava Nordic Junior Trophy -sarja. Siitä Lehtiranta nappasi itselleen kaksi voittoa ja sarjan mestaruuden.

Suomessa hopeaa

Suomen Supersport 300 -luokan viisi osakilpailuviikonloppua, yhteensä 10 osakilpailua kattava sarja on myös saatu tämän kauden osalta päätökseen. Lehtiranta oli heti alkukaudella mukana kärkitaistelussa, mutta tekniset ongelmat varjostivat kilpailuviikonloppuja. Upeat ajosuoritukset kilpailuissa kuitenkin oikeuttivat nuoren kuljettajan kolmen parhaan joukkoon useaan kertaan. Hienojen ajosuoritusten ansiosta Lehtiranta kuittasi itselleen sarjasta hopeaa. Mestaruuden voitti Juho Kantola.

Niko Lehtiranta PM:n korkeimmalla korokkeella. Kuva: Lehtiranta Racing.

Tulokset, Norja, Våler PM-osakilpailu 2019
1. Niko Lehtiranta
2. Rasmus Nurmi
3. Martin Holtet Hemmestad

podium kuvan ottanut Lehtiranta Racing

Teksti: Lehtiranta Racing

Uusimmat

Lisää aiheesta

Road Racing