ATV 20.09.2018

Niko Laaksolla edessä uran kovatasoisin kilpailu: ”Hienoa lähteä ulkomaille edustamaan Suomea”

Niko Laakso ei suostu ottamaan liikaa paineita ennen uransa kovatasoisinta kilpailua. Kuva: Pasi Palomäki

APR Competition -kilpatiimiä edustava ATV-ajaja Niko Laakso suuntaa viikonloppuna Tanskaan QuadCross of European Nations -tapahtumaan. Vaasalainen Laakso on yksi Suomen Moottoriliiton valitsemista edustajista Suomen ATV-joukkueeseen.

Tällä kaudella ATV-MX:n SM-sarjan kolmanneksi sijoittuneen Laakson lisäksi Suomen kolmihenkiseen joukkueeseen kuuluvat SM-sarjan Suomen mestari Valtteri Vainionpää sekä sarjassa toiseksi tullut Jesse Uusitalo.

– SM-sarjan kolmen kärki tältä vuodelta on joukkueessa mukana, niin eipä mielestäni oikein paljoa parempi joukkue voisi olla, summaa Laakso.

Kaikkiaan joukkueita saapuu Tanskan Slagelseen 21 eri maasta kilpailemaan kilpamönkijöiden motocrossin Euroopan valtiudesta. Vaikkakin on kyse Euroopan mestaruuskilpailusta, joukkueita osallistuu Yhdysvalloista, Argentiinasta ja jopa Australiasta asti. Viime vuonna Italiassa järjestetty osakilpailu oli Yhdysvaltojen dominointia, ja joukkue lähtee ennakkosuosikin asemissa myös kohti Tanskan osakilpailua.

Joukkueessa ajaminen tuo oman mausteensa kilpailemiseen, eikä pelkästään yksilösuoritus riitä tuomaan kirkkainta pokaalia kotiin. Varsinaista kilpailutaktiikkaa ei kuitenkaan ole Laakson mukaan ainakaan vielä joukkueen sisällä mietitty.

– Kyllähän joukkuekisa eroaa normaalista kisasta. Nyt ei riitä, että itse ajaa ehjät erät ja parhaan suorituksen, vaan pitää toivoa, että kaksi muutakin kuskia onnistuvat erissä eikä tule tekniikkaongelmia, peräänkuuluttaa Laakso.

– Ei kai siinä oikein muuta taktiikkaa ole, kuin että jokainen kuski ajaa ehjät erät parhaalla mahdollisella sijoituksella. Itse ainakin luulen, että kaikilla on tekniikka suurin piirtein samalla tasolla. Toki voi olla, että siellä kun kiertelee ja katselee, voi oppia jotain uutta.

Laakson kilpailee Suomen joukkueen väreissä lähtönumerolla 48. Kuva: Niko Laakson tiedotus

Viikonlopun kilpailu on 20-vuotiaalle Laaksolle varsinainen tulikoe, sillä kyseessä on nuoren miehen tähänastisen uran kovatasoisin kilpailu. Mies ei kuitenkaan suostu ottamaan liikaa paineita asiasta.

– Eipä tässä nyt ainakaan vielä mitään paineita ole. Onhan se hienoa lähteä ulkomaille edustamaan Suomea, mutta ei sitä liikaa saa jännittää, toteaa Laakso.

Tunnelma on Suomen joukkueessa korkealla, ja kannustusjoukkojakin lähtee kilpailijoiden mukana paikan päälle heiluttamaan siniristilippuja. Myös Laakso odottaa viikonloppua jo innolla.

– Hyvällä fiiliksellä lähdetään reissuun!

Lauantain kilpailupäivä alkaa vapailla harjoituksilla, ja aika-ajot ajetaan ryhmittäin alkaen klo 15.00 Suomen aikaa. Sunnuntaina päästään käsiksi varsinaisiin finaalieriin. Ensimmäinen erä ajetaan klo 11.30 Suomen aikaa, toinen erä klo 13.30 ja kolmas erä klo 16.30.

Kilpailua voi seurata koko viikonlopun ajan suorana maksua vastaan: www.sqmxon.live.

Teksti: APR Competitionin tiedotus

Uusimmat

Lisää aiheesta

ATV