ATV 25.09.2018

Niko Laakso teki Suomen ATV-joukkueen kanssa historiaa

"Voidaan olla tyytyväisiä, koska taso oli erittäin kova", kommentoi Laakso joukkueen historiallista sijoitusta. Kuva: Niko Laakson tiedotus

ATV-motocrossin EM-kilpailut miteltiin viime viikonloppuna Tanskassa, missä Suomen joukkue ylsi historian parhaimpaan tulokseensa. APR Competitionin kilpatiimiä edustavalle Niko Laaksolle kyseessä oli niin ikään tähänastisen kilpauran paras saavutus.

Suomen joukkue lähti vahvalla rintamalla kohti Tanskaa, kun mukana oli koko SM-sarjan kärkikolmikko: SM-voittaja Valtteri Vainiopää, SM-hopeamitalisti Jesse Uusitalo sekä SM-pronssia ajanut Niko Laakso. Sinivalkoinen kolmikko komeili sunnuntain päätteeksi lopputuloksissa sijalla kymmenen, mikä on yksi historian parhaimmista MX-lajien joukkuesijoituksista.

Kilpailu alkoi lauantaina aika-ajoilla, jotka eivät Suomen joukkueelta sujuneet täysin suunnitelmien mukaisesti. Laakso ylsi lauantaina Suomen joukkueen parhaimpaan tulokseen.

Laakso ylsi lauantain aika-ajoissa Suomen joukkueen parhaaseen tulokseen. Kuva: Niko Laakson tiedotus

– Lauantain aika-ajoissa meillä oli vähän epäonnea. Valtterilla oli pientä kolaria ja Jessellä teknisiä ongelmia, itse olin 13:s pienistä ajovirheistä huolimatta. Siinä sitten jännitettiin, että riittääkö pisteet 15 parhaan joukkoon. Riittiväthän ne juuri, olimme 15. sijalla, kertasi 20-vuotias vaasalainen lauantain jännittäviä hetkiä.

Sunnuntain finaalierissä Laakso manaili huonoja lähtöjä ja ajovirheitään, vaikka päivän päätteeksi Suomen lippu nousi lopputuloksissa historiallisen korkealle.

– Sunnuntain kisaerät menivät ihan hyvin, vaikka itse sain tosi huonot startit. Siinä sitten noustiin muutamia sijoja, mutta kyllä niitä menetettiinkin, kun itsellä tuli muutamia tyhmiä ajovirheitä kummassakin erässä. Mutta kaikki pääsivät maaliin jokaisessa erässä ja se riitti kymmenenteen sijaan lopputuloksissa. Siihen voidaan olla tyytyväisiä, koska taso oli erittäin kova.

EM-kilpailun voittoon ajoi ennakkosuosikkina kilpailuun lähtenyt Yhdysvaltojen joukkue. Toiseksi sijoittui Irlannin joukkue, ja kolmanneksi Hollannin joukkue.

ATV-kilpailukausi on Tanskan osakilpailun myötä ohi, ja Laakso vetäytyy nyt valmistautumaan tulevaa kautta varten. Laakso nähdään ensi vuonna ainakin ATV-MX:n SM-sarjassa sekä mahdollisesti myös kansainvälisillä kilpa-areenoilla.

Tulokset

Teksti: APR Competition

Suomi kymmenenneksi ATV-joukkueiden EM-kilpailussa “Todella mahtava saavutus”

Uusimmat

Lisää aiheesta

ATV