Rata-ajo 11.05.2017

Niko Karin GP3-kausi alkaa viikonloppuna: ”Top5 on tavoitteeni”

Niko Kari harjoittelee mm. koordinaatiokykyä jongleerauksen avulla. Kuva: Niko Karin Tiedotus

GP3-sarjaan siirtynyt Niko Kari avaa kilpailukautensa viikonloppuna Barcelonan F1-kilpailun yhteydessä. GP3-luokka ajaa ensimmäisen kilpailustartin lauantai-iltana ja toisen sunnuntaina aamupäivällä.

Kari, 17, debytoi GP3-sarjassa. Red Bullin junioriohjelmaan kuuluva kuski ajaa Arden-tallissa.

– Tosi hyvillä fiiliksillä mennään. On todella valmis olo. Hyvällä ja rennolla mielellä ollaan. Minä ja tiimi tiedämme, että vauhti on olemassa. Tehdään vaan asiat niin hyvin kuin voidaan. Uskon, että tästä tulee hyvä, Niko Kari sanoo.

– Pitää pysyä rentona ja ajaa pehmeästi. Yhtään ei saa yliyrittää, koska silloin auto muuttuu aika vaikeaksi. Rennosti vaan ja turha stressata mitään ylimääräistä.

Kilpailu GP3-sarjassa on perinteisesti todella tiukkaa, ja etenkin startin jälkeen pääsuoran päässä tuppaa olemaan yleensä ahdasta.

Aiemmin F4- ja F3-sarjoissa kilpaillut Niko Kari korostaa, että nyt GP3-sarjssa aikataulu on todella tiukka ja että rata-aikaa ei F1-kisojen yhteydessä ole liikaa tarjolla.

– Harjoituksia ei ole kuin 45 minuuttia ja sitten tuleekin jo aika-ajo ja kisa. Rata pitäisi oppia nopeasti ja se on onneksi kyllä yksi minun vahvuuksistani. Kerran aiemmin olen täällä ajanut. Ihan hyvä rata, ja uskon, että se sopii minulle GP3-auton kanssa hyvin.

– Oma tavoitteeni on top5 koko viikonlopun ajan. Vähän tässä flunssaa pukkaa, mutta toivottavasti se on helpottanut siinä kohtaa kun istuu autoon, Niko Kari sanoo.

GP3-kilpailut näkyvät suorina lähetyksinä C Moren jakelukanavissa. Ensimmäinen startti ajetaan lauantaina kello 18:10 ja toinen sunnuntaina kello 10:20. Lisäksi Niko Kari on mukana MTV3:n Formulasirkus-ohjelmassa torstaina kello 22:35.

Teksti: Miiro Koivula

Uusimmat

Lisää aiheesta

Rata-ajo