Rata-ajo 01.04.2016

Niko Karin F3-kisadebyyttiviikonloppu starttaa tänään

Niko Karia pidetään seuraavana todennäköisenä suomalaisena F1-kuljettajana. Kuva: Mattias Persson

Suomen Niko Karilla on edessä tärkeä viikonloppu. Hän etenee urallaan aimo harppauksen eteenpäin, kun Formula3:n Eurosarja starttaa tänään Ranskasta.

Suomen ehdoton formulalupaus, 16-vuotias Niko Kari on valmis Formula3-debyyttiinsä, kun sarja polkaistaan tänään käyntiin Ranskan Paul Ricardin radalta.

Tuusulan nuorukainen on edennyt hurjaa vauhtia urallaan. Viime vuonna Kari kilpaili ensimmäisessä Formulaluokkaansa, Koiranen Motorsportin vetämässä SMP F4-sarjassa. Kari dominoi sarjaa ja voitti seitsemän kilpailua sekä nousi 21 kisassa yhteensä 19 kertaa palkintokorokkeelle.

F4-mestaruuden myötä Kari valittiin Red Bullin nuorten kuljettajien ohjelmaan ja F3:n Eurosarjaan. Hän edustaa Motopark-tallia, jonka väreissä F3:ssa on kilpaillut myös mm. Valtteri Bottas.

Kuva: Mattias Persson

Kuva: Mattias Persson

Karin testit ovat sujuneet hyvin ja hän odottaa innolla kymmenen osakilpailua käsittävää kisakautta.

– Nyt tulevalla kaudella meillä on kymmenen osakilpailua. Jokaisena viikonloppuna on kolme kilpailua, aika-ajo ja kaksi vapaata harjoitusta. F3-auto tuntuu F4-auton jälkeen siltä kuin olisi mennyt vaikka kuinka monta steppiä ylöspäin. Suurimmat muutokset autossa ovat aerodynamiikka ja jarrut, kuten myös moottori. Uskon, että kaudesta tulee todella tiukka, mutta kun työnsä tekee täydellisesti niin tie on auki vaikka mihin!, Kari kertoi Moottoriurheilu.tv:n blogissaan.

Kilpailun liveseuranta täältä.

Teksti: Moottoriurheilu.tv


Lisätietoa:

F3-Eurosarja
Niko Kari
Nika Karin Blogi

Blogi: Formulakuljettaja Niko Kari innolla uuteen kauteen

Uusimmat

Lisää aiheesta