Rata-ajo 26.11.2017

Niko Karille uran ensimmäinen voitto GP3-sarjassa

Niko Kari lähtee kahdeksannesta lähtöruudusta sunnuntain kilpailulähtöön. Kuva: Niko Karin tiedotus

Niko Kari huipensi kautensa voittoon GP3-luokassa Abu Dhabissa. Mies johti kilpailua ensimmäisen mutkan jälkeen maaliin saakka. Voitto tuli 18-vuotiaalle tärkeään aikaan, sillä yhteistyö Red Bullin kanssa on näillä näkymin päättymässä tähän kauteen.

Kari lähti viikonlopun ensimmäiseen kilpailulähtöön GP3-uransa parhaalta lähtöpaikalta kolmannesta ruudusta, ja ampaisi kärkeen jo ensimmäisessä mutkassa. Vauhti riitti pitämään kilpakumppanit selän takana, ja maalissa päästiin juhlimaan miehen historian ensimmäistä GP3-voittoa.

– Olemme taistelleet auton säätöjen kanssa koko vuoden ja yrittäneet parantaa kaikessa. Viimein onnistuimme siinä ja tämä on ensimmäinen viikonloppu, kun kaikki todella toimii. Olen todella onnellinen, auto oli erittäin hyvä, kertasi Kari GP3-sarjan haastattelussa.

Niko Kari johti kilpailua maaliin asti heti ensimmäisen mutkan jälkeen. Kuva: Niko Karin tiedotus

F4-mestaruuden myötä GP3-sarjaan noussut Kari ei täyttänyt aiemmin kauden aikana hänelle asetettuja odotuksia. Red Bullin ilmoitus yhteistyön päättymisestä kauden jälkeen oli Arden-tallissa ajaneelle Karille yhtä kuin hyvästit GP3-sarjalle. Lähes täydellisesti sujunut lauantain kilpailu osoitti miehen ansaitsevan paikkansa huippuluokissa, ja Abu Dhabin osakilpailun jälkeen on mielenkiintoista jäädä odottamaan uutisia tuusulalaisen jatkosuunnitelmista.

Nuorella miehellä on mahdollisuus uusia lauantain temppunsa sunnuntaina ajettavassa kauden viimeisessä GP3-lähdössä alkaen klo 10.45. Kari starttaa sunnuntain kilpailuun kahdeksannesta lähtöruudusta.

Sunnuntain Abu Dhabin GP3-kilpailulähdön liveseuranta nähtävissä täältä.

Teksti: Moottoriurheilu.tv

 

Uusimmat

Lisää aiheesta

Rata-ajo