Road Racing 08.08.2016

Niko Hämäläinen avasi podiumtilinsä Alastarossa

Niko Hämäläinen avasi podiumtilinsä Alastaron RC 390 Cup -luokan. Kuva: Maria Saarinmäki

Kauden neljäs KTM RC 390 Cup -luokan osakilpailu ajettiin Alastaron moottoriradalla kuluneena viikonloppuna. Viikonvaihde alkoi hieman epävakaisessa säässä, kun perjantain harjoitukset ajettiin osittain märällä radalla.

Lauantain aika-ajo ajettiin poutasäässä ja paalupaikan vei Vesa Kallio pohja-ajalla 1.32.962. Eturivistä Kallion rinnalta starttasi lauantain kisaan Ari Borovkoff, Kimi Patova ja Kari Vehniäinen.

Lauantain sprinttikisaan ukkoskuuro kasteli radan ja kilpailijat pääsivät taas mittaamaan sadekelin taitoja keskenään. Kallio otti kärkipaikan Borovkoffin tullessa ensimmäisen kierroksen aikana ohi. Seuraavalla kierroksella pääsuoran päässä Borovkoff ajoi pitkäksi ja menetti useita sijoja, ja kärkipaikka oli jälleen Kallion käsissä. Perässä nähtiin tiukkaa kamppailua Niko Hämäläisen ajaessa Vehniäisen kanssa kilpaa kakkospaikasta. Viimeisellä kierroksella, viimeisissä mutkissa paikat vielä pariin otteeseen vaihtuivat, ja pidemmän korren veti hienosti Hämäläinen tullen maaliin sijalle kaksi. Podiumsijoitus oli Hämäläiselle ensimmäinen tässä luokassa. Lauantain maaliintulojärjestys: 1. Kallio 2. Hämäläinen 3. Vehniäinen

Sunnuntain kilpailulähtöön startattiin upeassa aurinkoisessa säässä. Tapahtumarikas kilpailu alkoi Kallion keskeytyksellä pyörään tulleen teknisen vian vuoksi. Vehniäinen otti johtopaikan itselleen Kimi Patova ja Niko Hämäläinen perässään. Patovan ja Hämäläisen kamppaillessa keskenään Vehniäinen pääsi kuromaan hieman etumatkaa ja pitelikin koko kilpailun ajan johtopaikkaa itsellään. Kilpailun loppupuoliskolla myös Niko Tanskanen nähtiin kamppailemassa sijoista 2-4 Patovan ja Hämäläisen kanssa. Tino Kapasen kaatuessa radan viimeiseen mutkaan, kilpailu kuitenkin keskeytettiin punalipuin. Samaan aikaan Niko Tanskanen oli juuri noussut Hämäläisestä ohi sijalle kolme, mutta koska lopullinen tulos laskettiin viimeisen keskeytystä edeltäneen täyden kierroksen tuloksen mukaan, kirjattiin järjestykseksi 1. Vehniäinen 2. Patova 3. Hämäläinen.

Hämäläinen oli syystäkin onnellinen viikonlopun päätteeksi, ja aiemmin harjoituksissa sattuneen kaatumisen jälkeen oli hienoa saada käännettyä kelkka oikeaan suuntaan. ”Hyvä ja ehjä viikonloppu, joka meni vielä paremmin kuin mitä osasin odottaa”, Hämäläinen iloitsee.

KTM RC 390 Cup saa jatkoa seuraavan kerran Motoparkissa 2.-4.9. jolloin ajetaan kauden päätöskilpailu.

Teksti: KTM RC 390 Cup -tiedotus

Tuulen nimiin uusi rataennätys sekä Suomenmestaruus

 

Uusimmat

Lisää aiheesta

Road Racing