Road Racing 25.03.2018

Niki Tuuli yhdeksänneksi Supersportin Thaimaan osakilpailussa

Niki Tuulin viikonloppu Thaimaassa oli täynnä haasteita. Kuva: Niki Tuuli tiedotus

Kauden toinen Supersportin kilpailuviikonloppu laitettiin tänään pakettiin Thaimaassa. Niki Tuulin vauhti oli kateissa etenkin aika-ajoissa, mutta mies oli siitä huolimatta tyytyväinen kilpailun yhdeksänteen sijaan.

Tuulin viimeisestä ajokerrasta oli vierähtänyt jo lähes kuukausi, ja siihen nähden mies oli tyytyväinen omaan suoritukseensa. Vauhdin puuttuminen aiheutti kuitenkin hämmästystä koko tiimissä.

– Avaustreenissä ajo lähti rullaamaan ihan hyvällä tasolla, vaikka melkein kuukausi oltiin oltu ajamatta avauskisan jälkeen. Kakkostreeniin ei kuitenkaan saatu sellaista menoa päälle, että paikka Superpole 2:ssa olisi tullut jo perjantain perusteella. Painiskelemme tietyn ongelman kanssa sessiosta toiseen, eikä siihen ole valitettavasti löydetty vieläkään lopullista ratkaisua. Aika-ajopäivästä ei jäänyt paljoa jälkipolville kerrottavaa. Ajo ei lähtenyt kulkemaan eikä paikka Superpole 2:een auennut. Päivän lopputuloksena 18. lähtöpaikka kisaan ja iso kysymysmerkki sen kanssa miksi vauhti ei irtoa. Kirvestä ei kuitenkaan heitetty kaivoon, vaan kisasta lähdettiin hakemaan hyvää starttia ja siitä sija kerrallaan nousujohteista kipuamista kohti MM-pisteitä, tuumaili Tuuli.

Varsinaisessa kilpailussa mies sijoittui lopulta yhdeksänneksi, mitä Tuuli itsekin piti hyvänä sijoituksena viikonlopun vauhtiin nähden.

– Kisassa ajo lähti rullaamaan hyvin sitä mukaa, kun renkaat kuluivat kierrosten edetessä. Jostain syystä tuoreella renkaalla tuntuma on vielä heikompi kun kuluneella, mutta ongelma on tiedossa, ja siihen haetaan jatkuvasti ratkaisuja. Maaliin saavuttiin sijalla yhdeksän, ja lähtökohtiin nähden kisan lopputulokseen voidaan olla tyytyväisiä. Tästä jatketaan kohti Euroopan kisoja, seuraavaksi ajetaan kilpaa Aragonissa huhtikuun puolessavälissä, Tuuli summaili.

Seuraava Supersportin osakilpailu ajetaan Aragonissa Espanjassa 13.-15. huhtikuuta.

Teksti: Niki Tuuli tiedotus / Moottoriurheilu.tv

Niki Tuuli sijalle 11. Phillip Islandin kisassa

Niki Tuuli luottavaisin mielin kauden avaukseen

Niki Tuuli testasi ajopukunsa kestävyyttä Supersportin MM-testeissä “Ukko kunnossa”

Uusimmat

Lisää aiheesta

Road Racing