Road Racing 25.02.2018

Niki Tuuli sijalle 11. Phillip Islandin kisassa

Niki Tuuli. Kuva: Niki Tuuli tiedotus

Supersportien MM-sarja laitettiin käyntiin Phillip Islandin radalla Australiassa kuluvana viikonloppuna. Niki Tuuli sijoittui kilpailussa sijalle 11.

– Vapaissa harjoituksissa perjantaina olosuhteet olivat todella vaihtelevat ja lopputuloksissa jäätiin niukasti yhdellä sijalla suorasta Superpole 2 -paikasta.

– Superpole-päivänä ei saatu sitä irti paketista, mitä lähdettiin hakemaan. Pettynyt fiilis oli siihen nähden, ettei saatu vauhtia ulos aika-ajoissa. Kipupisteet kyllä tunnistettiin, mutta lopullisia ratkaisuja ei löydetty. Kisaan lähdettiin paikalta 15. taistelemaan pisteistä.

– Kisassa ensimmäisessä lähdössä ajaminen löytyi heti paremmin ja kierrosajat olivat koko ajan paranemaan päin, ja olin saamassa kiinni porukkaa mikä ajoi sijoista kuuden paikkeilla. Kisa kuitenkin keskeytettiin punaisella lipulla ja edessä oli uusintalähtö.

– Toisessa lähdössä shifteri lopetti toimimasta ja sitä kautta omat ajat rupesivat putoamaan. Varsinkin tällaisella nopealla radalla, jossa vaihdetaan paljon pienemmältä isommalle kyljellään nopeissa mutkissa, on ilman shifteriä ajaminen tosi hankalaa. Toisesta lähdöstä tulikin sitten taistelua siitä, että pysyisin pisteillä. Tärkeintä on, että ajaminen parani kisapäivänä. Itselle tuli parempi fiilis ja sain ajamista rennoksi.

– Loppujen lopuksi voidaan olla ihan tyytyväisiä viikonloppuun, vaikkei tulos ollutkaan sitä mitä lähdettiin hakemaan. Ajaminen rentoutui erityisesti kisapäivänä, ja sen pohjalta kotiin voidaan lähteä ihan hyvillä fiiliksillä. Paljon jäi kuitenkin pohdittavaa ennen Thaimaata, että miten saadaan vauhti irti heti ekasta treenistä. Iso kiitos tiimille kovasta duunista koko viikonlopun ajan.

Teksti: Niki Tuuli tiedotus

Uusimmat

Lisää aiheesta

Road Racing