Road Racing 08.09.2016

Niki Tuuli MM-haasteesta: Tavoite palkintopallilla

20-vuotias Niki Tuuli lähtee tavoittelemaan paikkaa kärjestä kolmesta seuraavasta Superstockin MM-sarjan kilpailuista. Kuva: Nita Korhonen

Kallio Racingin kuljettaja Niki Tuuli kilpailee villillä kortilla Supersportin MM-sarjan kolmessa viimeisessä Euroopan osakilpailussa. Mika Kallio tukee nuorukaista omalta osaltaan ennennäkemättömällä tavalla.

Superstock 600 -luokan Suomen mestaruuden tänä vuonna ylivoimaisesti voittanut 20-vuotias Niki Tuuli valmistautuu parhaillaan ensi viikolla Saksan Lausitzringin radalta starttaavaan MM-rutistukseensa, joka pitää sisällään myös 30.9.-2.10. ajettavan Ranskan Magny Coursin osakilpailun sekä 14.-16.10. järjestettävän Espanjan Jerezin koitoksen.

– Nämä kolme kisaa on ne, joihin periaatteessa ollaan tehty töitä koko tämän kauden. Nikin voittama SM-titteli oli vain välietappi, toteaa Kallio Racingin tiimipäällikkö Vesa Kallio.

Alkuperäisissä suunnitelmissa oli ajattaa nuorukaista koko kausi MM-sarjassa, mutta budjettisyiden takia oli tehtävä päätös, että Tuuli hoitaa tänä vuonna armeijan ja keskittyy treenaamaan kotimaan kamaralla ennen syksyn MM-urakkaa.

Vesa Kallio on ollut tyytyväinen Niki Tuulen tämän vuoden kehitykseen. Kuva: Nita Korhonen

Vesa Kallio on ollut tyytyväinen Niki Tuulen tämän vuoden kehitykseen. Kuva: Nita Korhonen

– Niki on kehittynyt paljon, vaikka ollaankin ajettu vain Suomessa, mutta ne isot ja viimeiset petraukset tulee kuitenkin sieltä henkiseltä puolelta. Kuskilla on hyvä itseluottamus ja hän pystyy olemaan rehellinen asioista ja sitä kautta pystyy tekemään kehitystyötä. Olen ollut ainakin itse tosi tyytyväinen, Kallio iloitsee.

Viime vuonna Tuuli osallistui Kallio Racingin väreissä Iso-Britannian Donington Parkissa ajettuun MM-kisaan niin ikään villillä kortilla. Tuolloin tuloksena oli yhdeksäs sija.

– Tavoitteet on nyt ilman muuta lähteä taistelemaan kärkisijoituksista, Kallio toteaa.

– Tietysti palkintopallille, mutta katsotaan kuinka lähelle päästään, Tuuli itse komppaa.

Nuorukainen ei turhia paineita ota tulevista MM-kisoista. Tulikaste tuli tehtyä jo viime kaudella.

– Viime vuoden MM-kisassa oli ihan uusi rata ja ihan uusi pyörä, niin oli aika vaikeat lähtökohdat. Treenit meni kuitenkin hyvin, mutta ennen aika-ajoa tuli aika iso kaatuminen, niin se vähän verotti. Kisaan olin kuitenkin ihan tyytyväinen, kun nousin 17 paikalta yhdeksänneksi. Joutui kuitenkin kovaa taistelemaan joka kierroksen.

Se, mihin Tuuli tulevaisuudessa suuntaa katseensa, on hyvinkin kirkkaana hänen päässään. Samalla hän kuitenkin ymmärtää, että kansainvälisillä kentillä kilpaileminen ei ole itsestäänselvää.

– Ei ole mitään varmaa vielä, mutta MM-sarjaa koko kausi on tavoite ajaa. En mä mihinkään muualle halua ajamaan. Toivottavasti se toteutuu tai sitten pitää alkaa kattella jotain muuta, nuorukainen hymähtää.

Tuulen lisäksi Kallio Racingin väreissä kolmessa Euroopan MM-kisassa tulee kilpailemaan myös Hannes Soomer.

Mika Kallio luopuu nyt ensimmäistä kertaa ajovarusteistaan tukeakseen Kallio Racingin kuljettajia.

Mika Kallio luopuu nyt ensimmäistä kertaa ajovarusteistaan tukeakseen Kallio Racingin kuljettajia.

Kallio Racing on tehnyt parhaansa taatakseen suojateilleen mahdollisuuden kisata kansainvälisillä areenoilla. Myös Mika Kallio haluaa omalta osaltaan tukea tallin kuljettajien osallistumista kolmeen MM-kilpailuun.

– Auttaakseni pojat matkaan, huutokauppaan eniten tarjoaville nahkapukuni, kaksi kypärää ja yhdet ajosaappaat. Kaikki tuotteet ovat luonnollisesti nimmarilla varustettuja ja tuotot näistä menevät lyhentämättömänä poikien MM-reissujen toteuttamiseen, ensimmäistä kertaa ajovarusteistaan luopuva Kallio toteaa.

– Moottoriurheilijoiden perheet ja taustajoukot ovat kovan paikan edessä haaliessaan kisabudjetteja kasaan ja myös sponsoreita tarvitaan kipeästi lajin perinteiden ylläpitämiseksi Suomessa, mies jatkaa.

Huutokauppa on auki 16.9 perjantaihin asti ja kaupattavat tuotteet löytyvät täältä.

Teksti: Moottoriurheilu.tv

Tuuli ratkaisi pelin Superstock-luokassa

Uusimmat

Lisää aiheesta

Road Racing