Road Racing 24.02.2018

Niki Tuuli luottavaisin mielin kauden avaukseen

Niki Tuuli lupaa pyörän ja ukon olevan iskussa Australian kilpailua varten. Kuva: Niki Tuuli tiedotus

Supersportien MM-sarja käynnistyy tänä viikonloppuna Australian Phillip Islandin radalla, jossa MM-sarjaa kiertävät kuljettajat ovat olleet testaamassa kuluneella viikolla. Niki Tuulen testipäivät sujuivat lupaavasti kilpailua ajatellen.

Avauspäivän jälkeen Tuulen ajosta alkoi alun hermostuneisuuden jälkeen löytymään kaivattua rentoutta.

– Kahden päivän testit ovat takana ja se tarkoitti neljää liki kahden tunnin settiä. Maanantaina päästiin hyvin liikkeelle ja ajaminen sekä pyörä paranivat koko päivän ajan. Alussa ajamisessa oli havaittavissa pientä hermostuneisuutta, mutta pikkuhiljaa rentous alkoi löytymään. Kaiken kaikkiaan avauspäivään voitiin olla tyytyväisiä, kertasi päivän tuloslistalta sijalta 13. löytynyt Niki avauspäivän tunnelmia.

Tiistaipäivänä miehen testiputki katkesi renkaan petettyä, ja mies sai ulosajossa itsekin lieviä vammoja.

– Tiistai lähti aamusta alkaen hyvin liikkeelle ja meno tuntui heti rennommalta. Ekassa setissä saatiin pudotettua sekunti pois maanantain ajoista ja ajaminen tuntui huomattavasti paremmalta. Selkeä kehitys vauhdissa tsemppaa aina mukavasti koko porukkaa ja aamupäivän vetoon saatiin olla porukalla tyytyväisiä. Iltapäivän veto keskeytyi meikäläisen osalta hieman ennen aikojaan, kun mutkan ulostulossa rengas sanoi sopimuksen irti ja räjähti sillä seurauksella, että meikäläinen ja Honda jatkettiin eri teille. Pyörä otti aika paljon kipeää ja meikäläisen polvikin sai rytäkässä pientä osumaa, muttei mitään vakavampaa, Tuuli valotti.

–  Kävin vielä tiistaina toisella pyörällä ajamassa muutaman kierroksen ja myös sillä saatiin kellotettua hyviä kierrosaikoja ja samalla häivytettyä kaatumista pois mielestä. Lopputuloksena testeistä yhteistuloksissa 11. sija. Totta kai aina toivoisi olevansa tuloslistoilla vielä korkeammalla, mutta kisaviikonloppu polkaistaan vasta perjantaina käyntiin.

Mies lähtee kilpailuviikonloppuun hyvillä mielin. Tuuli nauttii tiimin luottamusta, ja tavoitteena on yltää parhaisiin mahdollisiin sijoituksiin pallon toisella puolen.

– Hyvillä fiiliksillä lähdetään kohti viikonlopun avauskisaa. Tiimistä huokuu hyvä luotto meikäläiseen ja saadaan varmasti hyvä sijoitus irti kisasta, kun saadaan treenit osumaan kohdalleen ja sitä kauta sekä ukko että pyörä lopulliseen iskuun, suunnittelee Tuuli.

 

Australian osakilpailun aikataulu (suomen aikaa):

Perjantai

FP1: 01:40 – 02:30

FP2: 05:30 – 06:20

Lauantai

FP3: 01:10 – 01:30

SP1: 04:30 – 04:45

SP2: 04:55 – 05:10

Sunnuntai

WUP: 01:05 – 01:20

KISA: 04:30 —>

Teksti: Nikituuli.com / Moottoriurheilu.tv

Niki Tuuli testasi ajopukunsa kestävyyttä Supersportin MM-testeissä “Ukko kunnossa”

Niki Tuuli brittitalli CIA Landlord Insurance Hondan riveihin kaudella 2018

Niki Tuulilla opettavainen vuosi: “Ensi kaudella olen valmis taistelemaan mestaruudesta”

Uusimmat

Lisää aiheesta

Road Racing