Road Racing 14.11.2018

Niki Tuuli kuljettajaksi Ajo MotoE -tiimiin

Suomalainen Niki Tuuli ajaa uudessa luokassa suomalaistiimin väreissä. Kuva: Ajo Motorsportin tiedotus

MotoGP-sarja lanseeraa tulevalle kaudelle uuden FIM MotoE World Cup -luokan. Luokka ajetaan MotoGP, Moto2 ja Moto3-luokista tulevien tiimien kesken sähkömoottoripyörillä. Ajo Motorsport on yksi mukana olevista tiimeistä, jotka osallistuvat uuteen luokkaan Ajo MotoE -tiiminä kuljettajanaan ratamoottoripyöräilijä Niki Tuuli. 

FIM MotoE World Cup -osakilpailut ajetaan viiden Euroopan GP:n yhteydessä: Jerez, Le Mans, Sachsenring, Red Bull Ring ja Misano. Osakilpailuviikonloppuihin kuuluu normaalin kaavan mukaisesti vapaat harjoitukset perjantaina, aika-ajot lauantaina ja kilpailu sunnuntaina. 18 kuljettajasta koostuvat kilpailut ovat kymmenen kierroksen mittaisia lyhyitä sprinttikilpailuja, jotka ajetaan Energica-prototyypin pyörillä.

Imatralainen 23-vuotias Niki Tuuli on jo luonut nimeä Supersport-luokassa, missä hän on saavuttanut yhden voiton ja yhteensä viisi palkintokorokesijaa. Tällä kaudella Tuuli on kilpaillut kymmenessä Moto2-luokan MM-osakilpailussa, ja toivoo uuden sähköluokan olevan edistysaskel omalle kuljettajauralleen. Tuuli testaa Energica-pyörää ensimmäistä kertaa ensi viikolla 23.-25. marraskuuta Jerezin radalla uuden sarjan ensimmäisissä testeissä.

Ajo Motorsport on tulevalla kaudella mukana kolmessa eri luokassa: Moto2, Moto3 and MotoE.

– FIM Enel MotoE World Cup aloittaa uuden aikakauden MotoGP-sarjalle. Olemme todella innoissamme tästä uudesta MotoGP-projektista ja ylpeitä ollessamme osa sitä. Uusi sarja yllättää meidät varmasti positiivisesti monella tapaa ja tuo uusia haasteita. Olen tuntenut Nikin (Tuuli) jo kun hän oli erittäin nuori, ja olen seurannut häntä koko hänen uransa ajan. Tänä vuonna hän osallistui ensimmäistä kertaa Moto2-luokan kilpailuihin napattuaan palkintokorokesijoituksia Supersportin puolella. Uskon, että hänellä on kuljettajana hieno tulevaisuus edessä, ja uskon MotoE World Cup -luokan olevan hyvä tilaisuus hänelle jatkaa kehittymistä. Olen varma, että meistä tulee hyvä tiimi yhdessä, lupailee Ajo Motorsportin tiimipäällikkö Aki Ajo.

– Haluan kiittää Akia (Ajo) ja koko Ajo Motorsportin organisaatiota tästä tilaisuudesta, jonka he ovat minulle antaneet. Odotan innolla kilpailuja osana tätä tiimiä ja koko MotoE-kautta. Tästä tulee varmasti hieno ja mielenkiintoinen kokemus kaikille, sillä kukaan ei vielä tiedä, mitä odottaa. Uskon, että kilpailut ovat hauskoja ja tasaväkisiä, sillä mukana on monia MM-tason kuljettajia kuluneelta kaudelta. MotoE on tulevaisuutta, kun kaikesta on tulossa yhä elektronisempaa. En malta odottaa pyörän testaamista Jerezissä, sillä en ole ikinä ennen ajanut sähkömoottoripyörällä; se tulee olemaan jotakin aivan uutta minulle. Otan asiat askel kerrallaan ja yritän totuttautua pyörään, mutta uskon, että pystymme hyvään tulokseen. Kuten sanoin, on hienoa kilpailla Ajo Motorsportille. Olen Suomesta, joten unelmani on aina ollut kilpailla Aki Ajon opissa, intoilee Tuuli.

Teksti: Ajo Motorsportin tiedotus

Uusimmat

Lisää aiheesta

Road Racing