Road Racing 10.03.2020

Niki Tuuli avasi MotoE-testikautensa

Niki Tuuli oli tyytyväinen testien avauspäiväänsä Jerezissä. Kuva: Avant Ajo MotoE.

Avant Ajo MotoE -tiimi käynnisti ratamoottoripyöräilyn sähköpyörien MotoE-luokan MM-kauteen valmistautumisen ensimmäisillä testeillä Espanjassa tiistaina. Jerezin radalla nähtiin tiimin kuljettaja Niki Tuuli.

MotoE-luokan ensimmäinen maailman cup -kausi päättyi kolmisen kuukautta sitten Espanjan Valenciassa. Niki Tuulin voitokkaasti käynnistynyt kausi päättyi ennenaikaisesti loukkaantumisen takia, mutta nyt tiistaina Tuuli oli jälleen radalla uuden kauden ensimmäisten testien avauspäivänä. Tuuli oli lopulta viiden nopeimman kuljettajan joukossa kierrosajoissa.

Tiistai oli ensimmäinen ajopäivä kolmesta. Kuljettajat pääsivät ajamaan kolme 30-minuuttista jaksoa, joissa Tuuli oli järjestyksessä kahdeksanneksi, neljänneksi ja neljänneksi nopein. Tuulin kierrosaika parani kaksi sekuntia aamun ajojaksosta iltapäivän päättäneeseen jaksoon. Hän ajoi yhteensä 27 kierrosta.

– Fiilis oli hyvä tänään. Viime kaudella loukkaantuneen jalkani kunto jännitti hieman, mutten onneksi tuntenut juurikaan kipuja ajaessani tai ajamisen jälkeen. Se oli tärkeää, Tuuli kertoi.

– Oloni oli koko ajan parempi ja löysimme tiimin kanssa kehityskohteita, joilla parannan ajotyyliäni MotoE-pyörälle sopivammaksi.

Niki Tuulin viime kauden pilannut loukkaantuminen ei käytännössä vaivaa enää. Kuva: Avant Ajo MotoE.

Teksti: Avant Ajo MotoE -tiedotus, Moottoriurheilu.tv.

Uusimmat

Lisää aiheesta

Road Racing