Road Racing 18.11.2018

Niki Tuuli ajaa tänään viimeisen Moto2-osakilpailunsa toistaiseksi “Toivottavasti kisa ajetaan märällä radalla”

Niki Tuuli kisaa tänään viimeistä kertaa Petronas Sprinta Racingin väreissä. Kuva: Nita Korhonen

Ensi kaudeksi MotoE-sarjaan siirtyvä Niki Tuuli kisaa tänään viimeistä kertaa toistaiseksi Moto2-luokan moottoripyörällä, kun MotoGP-sarjan finaali ajetaan Espanjan Valenciassa.

Uransa toistaiseksi viimeiseen MotoGP-sarjan Moto2-luokan osakilpailuun valmistautuva Niki Tuuli piti upeaa vauhtia yllä Valenciassa tänään sunnuntaina ajettavan finaalin vapaissa harjoituksissa. Petronas Sprinta Racingin suomalaispilotti oli märällä radalla ajettujen toisten vapaiden harjoitusten toiseksi nopein ja kolmansien harjoitusten neljäs.

Eilen aika-ajot ajettiin kuitenkin kuivalla radalla, minkä myötä Tuuli ei löytänyt enää samanlaista vauhtia. Suomalainen starttaa tänään ajettavaan MotoGP-sarjan Moto2-luokan finaaliosakilpailuun ruudusta 26.

– Eihän se tulos miellytä. Ekaa kertaa periaatteessa täällä ajoin kuivalla radalla, sillä en ole ajanut aiemmin täällä kuin parikymmentä kierrosta, Tuuli toteaa.

– Koko viikonloppu ajettiin sateella ja sitten tulee kuivaa aika-ajoon, niin on aika vaikeaa, kun ei tiedä mitään säädöistä ja se on eri asia ajaa märällä kuin kuivalla. Jos tämä olisi ollut ensimmäinen treeni kuivalla, niin puolitoista sekuntia kärkeen olisi ollut ihan ok. Mutta ei se nyt paljoa mieltä lämmitä, kun on mennyt märällä radalla niin hyvin koko viikonlopun.

Parhaillaan Valenciassa ripottelee vettä.

– Tänään pitäisi olla märkää koko päivän, mutta ei tuo mun lähtöpaikka nyt hirveästi auta, että pystyisi ajamaan sinne kympin sakkiin, mutta sitä lähdetään hakemaan kauden finaalista, Tuuli toteaa päättäväisenä.

Teksti: Moottoriurheili.tv

Uusimmat

Lisää aiheesta

Road Racing