Speedway 25.08.2016

Nike Lunna – viisi kisaa ja viisi eri maata

Nike Lunna saavutti tiiviin kisaviikon aikana muun muassa voiton Tanskasta. Kuva: Pentti Kiiski

Onnistumisia, kuten myös epäonnistumisiakin mahtui Nike Lunnan tiukkaan kisaviikkoon. 

Tanskassa ajetussa speedwayn superliigaottelussa Nike Lunnan joukkue Slangerup saavutti voiton suomalaisen ajettua seitsemän pistettä joukkueelleen.

– Hieno ammattilaiskisa, upeat puitteet ja kisajärjestelyt. Oli hienoa saada mahdollisuus päästä ajamaan Tanskan superliigaa. Rata oli haastava ja pureva, mutta sopi hyvin minulle. Muutamat tekniset murheet ja yksi kaatuminen oli kisassa, mutta myös kovia kuljettajia jäi taakse. Hieno joukkue, Lunna hehkuttaa ja toivoo saavansa sopimuksen Tanskaan kaudelle 2017.

Tanskasta Lunna siirtyi Ruotsin Mariestadiin ajamaan Örnarnan joukkueen väreissä Aallsvenkan-sarjaa, jossa pisteitä suomalaiselle kertyi hienot 14.

– Hyvällä itseluottamuksella lähdin kisaan. Se oli paras kilpailu minulle Ruotsissa ja 14 pistettä myös kertoo sen, mutta hävittiin joukkueena kisa ja tiputtiin sarjan play offeista. Hyvä fiilis kisasta jäi kuitenkin koko joukkueelle ja itselle, toteaa Lunna.

Kuva: Pentti Kiiski

Kuva: Pentti Kiiski

Hyvinkäällä ajettiin samalla viikolla SM-liigaottelu, jossa Lunna edusti Porin nopeat Racingin värejä. Kisassa Lunna ajoi 5+1 pistettä joukkueelleen. Epäonnea kisassa nuorukaisella oli oikein olan takaa, molempien pyörien kohdalla tekniset ongelmat vainosivat koko kisan ajan.

– Toisen pyörän moottori hajosi ja toisessa pyörässä meillä oli taas ongelmia eturattaan kanssa. Huono maku jäi kisasta oman suorituksen kohdalla ja epäonni vaivasi koko ajan. Meillä oli hieno joukkue ja kaikki edellytykset voittoon, Lunna toteaa huokaisten syvään.

– Hiukan myös väsymys alkoi painaa. Pitkiä siirtymisiä oli koko viikon eri maiden välillä ja Hyvinkään kisasta hyppäsin suoraan Englannin lentokoneeseen, jotta ennätin sunnuntain kisaan, Lunna toteaa.

Englannissa Lunna ajaa Glasgow Tiger -nimisessä joukkueessa. Joukkue hävisi ensimmäisen kotikisansa tällä kaudella, mutta vastassa oli yksi pahimpia vastuksia. Häviö ratkesi joukkueiden välillä vasta viimeisessä erässä ja vain 2 pisteen erolla.

– Kovin kisa! Lunna huudahtaa ja toteaa, että mahdollisuudet parempaan suoritukseen olisivat olleet niin hänellä kuin koko joukkueellakin.

Tämän viikon maanantaina Lunna lensi takaisin Suomeen ja tiistaina hän suuntasi ajamaan Suomen SM-liigaa, tällä kertaa Varkauden speedwaystadionille. Tämä kisa jäi Lunnan viimeiseksi SM-liiga-kilpailuksi Suomessa kaudella 2016.

Lunnan mietteet kisaan lähtiessä olivat, että viime viikon epäonnistumiset tasoitetaan takaisin onnistumisella ja näin myös kävi! Porin nopeat racing team otti voiton!

Tulokset:

1. Porin Nopea Racing, PMK 40: Juha Hautamäki 13, Nike Lunna 4, Mika Loppi 10, Alexander Edberg 13
2. Sand Blowers, HyMK 30: Teemu Lahti 7, Daniel Henderson 11, Jari Mäkinen 7, Aarni Heikkilä 5
3. Ankkurit, VRT 23: Tero Aarnio R/R, Jesse Mustonen 10, Niklas Säyriö 12, Janne Nyman 1
4. Kotkat, SeMK 21: Niilo Vuolas 6, Markku Autio 2, Henri Ahlbom 9, Antti Vuolas 4

www.nikespeedway.fi
Instagram-Nike Lunna
Facebook-Nike Lunna
www.glasgowtigers.co
Instagram-Glasgow Tigers
Facebook -Glasgow Tigers

Teksti: Nike Lunna tiedotus
Kuvat: Pentti Kiiski

Nuori suomalainen Nike Lunna rakentaa speedwayn ammattiuraa Englannissa

Lunna palaa loukkaantumisestaan sunnuntaina

Uusimmat

Lisää aiheesta

Speedway