Speedway 24.05.2017

Nike Lunna debytoi Ruotsin Elitserien-sarjassa

Nike Lunna. Kuva: Glasgow Tigers

Speedwaykuljettaja Nike Lunna teki tiistaina debyyttinsä Ruotsin Elitserien-sarjassa. Loukkaantumisen jälkeen kisa-areenoille palannut suomalainen alkaa taas löytämään vauhtiaan.

Viime viikot ovat olleet speedway-kuljettaja Nike Lunnalle haastavat. Kolme viikkoa sitten nuorukainen loukkasi kätensä Englannissa ajetussa liigakilpailussa. Lunna palasi välittömästi tämän jälkeen Suomeen. Lääkäri diagnosoi jo Englannissa peukalon olevan murtunut, hieman myös pelättiin  viime vuonna murtuneen veneluun vaurioituneen uudestaan.

Suomessa lääkäri diagnosoi käden uudestaan ja röntgenkuvat vahvistivat murtuman peukalossa.

Loukkaantuminen sattui kaikista pahimpaan kohtaan kautta. Juuri Ruotsissa alkanut Elitserien-kausi oli uhattuna ja unelma päästä ajamaan U21 MM-sarjaan vain karsintakilpailun päässä. Käden kuntoutuminen alkoi hyvin ja nuorukainen teki päätöksen yhdessä lääkärin kanssa, että paluu kilparadoille olisi mahdollista odotettua aikaisemmin.

Lunna palasi tositoimiin viime lauantaina, kun Ruotsin Eskilstunassa ajettiin nuorten U21 MM-karsinta. Karsinnan läpäisy oikeutti paikkaan MM-sarjassa.

Kolmen viikon tauko ajamiseen näkyi tuloksissa. Lunna keräsi itselleen pisteitä kilpailusta 5,  sijoittuen sijalle 11.

– Tuntui, että haaveet murskaantuisivat, kun lääkäri antoi diagnoosinsa murtuneesta peukalosta. Viime viikot ovat olleet vaikeat. Kuitenkin päätös lähteä edustamaan Suomea U21 MM-karsintaan oli koko ajan vahvasti mielessä. Kisa ei mennyt odotusten mukaan ja viime viikkojen ajamattomuus näkyi suorituksessa, myös muutama oma ajovirhe mahtui kisaan, toteaa pettynyt Lunna.

Nike Lunnan peukalo murtui Englannissa ajetussa kilpailussa. Kuva: Nike Lunnan Tiedotus

Tiistaina oli suuri päivä, kun Lunna ajoi debyyttikilpailunsa Ruotsin Elitseriessä edustaen Rospiggarna-nimistä joukkuetta.

– Maanantaina päästiin treenaamaan Ruotsin Hallstavikissa sijaitsevalla kotiradalla. Treenit menivät hyvin ja käsi ei ole vaivannut viime päivinä.  Oli myös hienoa saada avuksi mukaan harjoituksiin ruotsalainen speedwaytähti Andreas Jonsson, Lunna kertoo.

Nike Lunna on tyytyväinen debyyttiinsä Ruotsin kovatasoisessa speedwaysarjassa. Kuva: Nike Lunnan Tiedotus

Illan kisa alkoi paikallista aikaa kello 19:00 Rospiggarnan kotiradalla Ruotsin Hallstavikissa. Lunnan joukkueella oli vastassa Vetlanda-niminen joukkue. Suomalainen suoriutui debyytistään hienosti ajettuaan joukkueelleen 5 +2 pistettä. Illan ottelu päättyi tuloksin Rospiggarna 42 pistettä, Vetlanda 48 pistettä.

– Oli hienoa päästä ajamaan ensimmäinen Elitserien-kisa. Joukkueenjohtajan Mikael Teurnberg usko minuun on ollut kannustavaa. Tästä on hyvä jatkaa kautta niin täällä Ruotsissa kuin Englannissakin, Lunna iloitsee.

www.nikespeedway.fi
www.glasgowtigers.co
www.rospiggarna.nu
Facebook: @Nike Lunna

Teksti ja kuvat: Nike Lunnan tiedotus

 

Uusimmat

Lisää aiheesta

Speedway