Rallicross 18.09.2016

Niclas Grönholmilla haastava viikonloppu Barcelonassa

Kuva Jakub Nitka

Niclas Grönholmin viikonloppu rallicrossin MM-osakilpailussa Barcelonassa oli vaikeuksien sävyttämä. Grönholm sijoittui osakilpailussa lopulta 15:nneksi, josta tuloksena oli kaksi MM-pistettä.

Suomalaisen vaikeudet Espanjassa alkoivat ehti kättelyssä, sillä jo ennen harjoituksia Grönholmin Olsbergs MSE –tallin Ford Fiestasta rikkoutui ohjaus. Inkoolaisen harjoitukset typistyivät neljän kierroksen mittaiseksi.

– Ohjauksen rikkoutuminen sotki harjoitukset ja samoja ongelmia oli tallin muissakin autoissa. Tämä viikonloppu tuhrautui kaikenlaisiin vaikeuksiin ja homma meni sen myötä pieleen. Lähdöt onnistuivat, mutta sitten oli kontaktia ja muuta. Aikamoista opettelua monilta osin, Grönholm tilitti tuntojaan.

Grönholmin vauhti koheni erien edetessä, mutta radan kastelu ennen neljättä erää vei loputkin mahdollisuudet tehdä kova aika.

– Oli erikoinen liike järjestäjiltä mennä kastelemaan rata ennen meidän erää. Kierrosajat olivat meillä 15 sekuntia muita hitaampia. Aika kierroksilla siinä kävi moni ja syystäkin, Grönholm tuumi.

Rallicrossin MM-sarja jatkuu kahden viikon kuluttua Latviassa.

Facebook: GrönholmRX ja OlsbergsOMSE    www.omse.se   www.fiaworldrallycross.com

Teksti: PKB Media

Uusimmat

Lisää aiheesta

Rallicross