Rallicross 07.08.2016

Niclas Grönholm ylsi jälleen semifinaaliin rallicrossin MM-sarjassa

Grönholmin semifinaalipaikka varmistui neljännessä karsintaerässä, jossa hänen aikansa oli seitsemänneksi paras. Kuva: Jakub Nitka

Niclas Grönholm onnistui jälleen ajamaan semifinaaliin rallicrossin MM-sarjan osakilpailussa Kanadassa sunnuntai-iltana. Saman tempun inkoolainen teki edellisessä kilpailussa Ruotsissa. 20-vuotiaan Grönholmin ajo semifinaalissa päättyi harmittavasti keskeytykseen.

– Siinä oli aika huono näkyvyys muiden takana. Tulin väärällä linjalla mutkaan ja osuin betoniin, jonka jälkeen eturipustus oli sökönä. Välillä tuntuu ajo kulkevan, mutta välillä on vielä hakemista. Semifinaalipaikka oli totta kai hyvä juttu, Grönholm arvioi ajoaan.

MM-sarjan tulokaskauttaan MSE Olsbergs -tallin Ford Fiestalla ajava nuorukainen oli kiinni 12 parhaan joukossa jo lauantain kahden erä jälkeen.

– Ekassa erässä spinnasin oman virheen jälkeen. Osuin radassa olevaan reikään ja siitä auto lähti luisuun. Seuraavissa erissä vauhti parani selvästi. Kehitystä on tullut siinäkin, että heti alusta alkaen pystyn jo omaan parhaaseen vauhtiin, Grönholm totesi.

Semifinaalipaikka varmistui kovalla ajalla neljännessä karsintaerässä, jossa Grönholmin aika oli hienosti seitsemänneksi paras.

– Paikoin pystyn jo haastamaan muita, mutta enemmän vain tarvitsisi ajamista ja sitä kautta kokemusta. Täälläkin oli jälleen uusi rata, joka näkyi ajossa. Ero kärkeen on kyllä kaventenut ja se on positiivista, Grömholm summasi.Rallicrossin MM-sarja jatkuu syyskuun alussa Ranskan osakilpailulla.

Facebook: GrönholmRX ja OlsbergsOMSE    www.omse.se   www.fiaworldrallycross.com

Teksti: Niclas Grönholmin tiedotus

Uusimmat

Lisää aiheesta

Rallicross