Rallicross 03.04.2019

Niclas Grönholm tähtää yhä korkeammalle rallicrossin MM-sarjassa

Niclas Grönholm on valmiina uuteen MM-rallicrosskauteen. Kuva: GRX Team.

Rallicrossin MM-sarja käynnistyy tulevana viikonloppuna Abu Dhabissa, jossa suomalaisväriä edustaa GRX Taneco Teamin Hyundaita kuljettava Niclas Grönholm.

22-vuotias Grönholm sijoittui viime kaudella MM-sarjassa seitsemänneksi. Paras onnistuminen oli Saksan osakilpailun finaalin viides sija. Grönholmin tavoitteena alkavalla kaudella on parantaa aiempia suorituksia.

– Koko talvi on tehty tiiviisti töitä ja pyritty kehittämään kaikkia ajamiseen liittyviä osa-alueita. Itse olen treenannut fysiikkaa ja muita harjoitteita, jotta olisin entistä valmiimpana, kun kausi alkaa, Grönholm kuvailee.

Kauden avauskilpailu ajetaan maineikkaalla Yas Marinan formula yksi radalla, jonka yhteyteen on rakennettu näyttävä rallicrossrata. Omat mausteensa kisaan tuo aikataulu.

– Abu Dhabin rata on kaikille uusi ja kun vielä kyseessä on iltakisa valoissa, odotan kyllä huippujännittävää ja värikästä taistelua radalla, Grönholm sanoi.

GRX Taneco Team osallistuu kauden avaukseen kolmella Hyundai i20 Supercarilla kuljettajinaan Niclas Grönholm, venäläinen Timur Timerzyanov ja latvialainen Reiniss Nitisš. Grönholm odottaa luottavaisena vihreän valon syttymistä Abu Dhabin lähtöruudukossa.

– Autoa on päästy kehittämään edelleen ja uskon, että olemme kyllä kaluston suhteen kilpailukykyisiä, kun vertailee viime vuoden asetelmiin. Myös koko tiimi on ottanut tärkeitä askeleita eteenpäin, Grönholm sanoo luottavaisena.

Tallinsa tilanteen kauden alla tallin johtaja Marcus Grönholm näkee erittäin lupaavana.

– Viime viikot ovat menneet kiireisissä merkeissä valmistautuessamme kauden avaukseen Abu Dhabiin. Olen luottavainen kehitystyöhön ja olen kiitollinen pitkiä päiviä tehneelle tiimin henkilöstölle. Mutta kuten tiedetään, vasta ensimmäisissä karsintaerissä nähdään, missä mennemme suhteessa muihin. Kuljettajakolmikko ainakin on motivoitunut ja valmiina painamaan kaasupolkimet pohjaan. Uskon vahvaa kauteen tiimillämme, tallipomo Marcus Grönholm summaa.

Rallicrossin MM-sarjan avauskilpailu alkaa Abu Dhabissa perjantaina ja finaalit ovat vuorossa lauantaina.

GRX Taneco Teamin kuljettajat Reiniss Nitisš (vas.), Niclas Grönholm (kesk.) ja Timur Timerzyanov (oik.). Kuva: GRX Team.

Teksti: GRX Team -tiedotus

Uusimmat

Lisää aiheesta

Rallicross