Rallicross 16.06.2019

Niclas Grönholm palasi suoraan huipulle

Niclas Grönholm palasi vakuuttavasti. Kuva: GRX Management Team Oy

GRX Taneco Teamin kuljettaja Niclas Grönholm palasi kuuden viikon sairaustauolta suoraan rallicrossin MM-sarjan kärkipaikalle Norjan Hellissä lauantaina.

Grönholm oli nopein Hyundaillaan molemmissa ajetuissa karsinraeräkierroksissa. Grönholmille kärkisijat olivat uran ensimmäiset MM-tasolla.

– Tänään kulki kyllä hienosti kaikin tavoin. Toisen erän startissa oli lähellä aavistuslähtö, kun kytkimen kanssa oli hiukan tekemistä, mutta sain taiteiltua auton vasta oikealla hetkellä liikkeelle. En tiedä oliko olosuhteet radalla jotenkin meidän puolella vai mikä tässä oikein oli.  Aika hienolta tuntuu pitkän tauon jälkeen olla heti mukana kärkikahinoissa, Grönholm kommentoi lauantaina.

GRX Taneco Teamin autot olivat lauantaina omassa luokassaan, kun Niclas Grönholm vei molemmat karsintakierrokset nimiinsä ja Timur Timerzyanov säesti tallikaveriaan ja keräsi toiseksi eniten pisteitä. Grönholmin katse on sunnuntain kahdessa karsintaerässä ja finaaleissa.

– Nyt pidetään pää kylmänä ja keskitytään sunnuntain eriin, joissa voi sattua mitä vaan. Vauhtia kyllä on, mutta pitää onnistua, että tie aukeaa finaaliin, Grönholm totesi.

Tallipomo isä Marcus Grönholm oli iloinen poikansa ja tallinsa suorituksista.

– Kaiken kaikkiaan loistava päivä koko tiimille. Niclas oli tänään mahtavassa vedossa, vaikka takana oli kuuden viikon tauko. Ilmeisesti pitää jatkaa Nipen antibioottikuuria vuoden loppuun, kun noin hyvin kulkee toipilaana, Marcus Grönholm veisteli.

Toiset kaksi karsintaerää ajetaan sunnuntaina aamupäivällä ja iltapäivällä on vuorossa finaalit.

Teksti: GRX Management Team Oy -tiedotus

Uusimmat

Lisää aiheesta

Rallicross