Rallicross 06.04.2019

Niclas Grönholm menetti voiton tuomariston päätöksellä rallicrossin MM-sarjan avauksessa Abu Dhabissa

Niclas Grönholm oli hyvässä vauhdissa kauden avauksessa. Kuva: GRX Team

Niclas Grönholm oli lähellä ottaa uransa ensimmäisen MM-osakilpailuvoiton kauden avauksessa Abu Dhabissa, mutta tuomariston langettama aikasakko pudotti inkoolaisen finaalin kakkoseksi.

GRX Taneco Teamin Hyundaita kuljettava 22-vuotias Grönholm ehti jo tuulettaa voittoaan podiumilla, mutta juhlinta himmeni tuomariston päätöksen jälkeen. Aikasakko tuli Grönholmin osuttua edellä ajaneen Kevin Hansenin takapuskuriin, jonka seurauksena Grönholm pääsi tuikkamaan ohi ja katoamaan maisemaan.

– Harmittaa kyllä lievästi sanottuna todella perusteellisesti. Mielestäni tuo oli aivan normaali kisatilanne, joita näissä kahinoissa sattuu kaiken aikaa. Ilmeisesti tuomaristo arvioi sen olevan liian ratkaisevaa voiton kannalta, vaikka olin tänään kyllä selvästi Hansenia nopeampi, Grönholm summasi.

Grönholm on ollut urallaan parhaimmillaan finaalissa seitsemäs, joten nyt voitto olisi todella maistunut. Rangaistuksesta huolimatta nuorukainen oli kuitenkin ensimmästä kertaa podiumilla ja palkintona oli uran paras sijoitus.

– Finaalissa sain hyvän startin ja kisa kulki Hansenin kanssa koettua tilannetta lukuunottamatta hienosti. Semifinaalin jälkeen olin hiukan epävarma autosta, kun siinä takapyörä sai kovan tällin. Auto pelasi kaiken puolin kuitenkin hienosti. Kaikesta huolimatta tämä antoi jatkoa ajatellen valtavasti boostia koko tiimille. Meillä on voittovauhti olemassa, Grönholm arvioi.

GRX Taneco Team osallistui kauden avaukseen kolmella Hyundai i20 Supercarilla kuljettajinaan Niclas Grönholm, venäläinen Timur Timerzyanov ja latvialainen Reiniss Nitisš. Kaikki kolme ylsivät semifinaalivaiheeseen, mikä sai tiimipomo Marcus Grönholm tyytyväiseksi.

– Todella hyvä viikonloppu Niclakselta, joka pystyi ajamaan kaikissa erissä kärkivauhtia. Semifinaalissa kytkin pääsi luistamaan, mutta niin vain poika nousi eränsä voittajaksi. Totta kai tuo voiton menettäminen harmittaa, mutta vauhti koko tiimillä on kunnossa ja lupaa kyllä hyvää jatkon suhteen. Meidän kalustolla kuljettajamme pystyvät ajamaan voitoista, Marcus Grönholm kommentoi poikansa Niclaksen ja tallin menestystä.

– Auto kehitystyö on onnistunut ja pojat ovat painaneet huippuduunia. Suuri kiitos koko tiimille tästä menestyksestä, Grönholm päätti.

Rallicrossin MM-sarja jatkuu 27. -28.4. Barcelonassa.

Teksti: GRX Team

Uusimmat

Lisää aiheesta

Rallicross