Rallicross 13.05.2016

Niclas Grönholm jatkaa MM-rallicrossia Belgiassa

Kuva:Jakub Nitka

Niclas Grönholmin kausi rallicrossin MM-sarjassa jatkuu viikonvaihteessa Belgiassa Jules Tacheny -nimeä kantavalla radalla.

Edellisenä viikonloppuna 19-vuotias Grönholm onnistui avaamaan MM-pistetilinsä Hockenheimissa, vaikka tavoitteena ollut semifinaalipaikka jäi vielä odottamaan vuoroaan.

– Belgia on täysin uusi kokemus kaikin puolin. Jonkin verran menee aikaa totutella rataan ja hakea oikeat ajolinjat, mutta eiköhän paikka tule tutuksi, kun päästään ajamaan harjoitukset lauantaina aamulla, Grönholm arvelee.

Harjoitusten lisäksi lauantaina ajetaan ensimmäiset kaksi karsintaerää ja loput kaksi ovat vuorossa sunnuntaina, jolloin ratkeavat myös finaalipaikat.

– Omat ajovirheet pitää pystyä karsimaan pois ja sitten on mahdollista päästä 12 parhaan joukkoon semifinaaleihin. Tekemistä kyllä riittää tavoitteen suhteen, mutta eteenpäin on jo menty ja samaan suuntaan on tavoite nytkin, Grönholm sanoo.

Grönholmin kanssa Belgiassa Olsbergs MSE –tallin Fiesta ST Supercareilla ajavat vakiotallikaveri Kevin Eriksson ja villillä kortilla mukaan pääsevä Francois Duval. Belgialainen muistetaan jokunen vuosi sitten MM-ralleissa esiintyneenä kuljettajana.

www.omse.se
www.fiaworldrallycross.com

Teksti:Pekka Kaideoja

Uusimmat

Lisää aiheesta

Rallicross