Rallicross 11.05.2017

Niclas Grönholm hakee tasaisuutta Belgiassa

Niclas Grönholm tavoittelee Belgian osakilpailusta tasaisia eriä. Kuva: GRX/McKlein

Niclas Grönholmin tavoitteena on ajaa mahdollisimman tasaiset karsintaerät rallicrossin MM-sarjan kauden neljännessä osakilpailussa Belgiassa viikonloppuna.

Toista kauttaan lajin korkeimmalla tasolla ajavan Grönholmin kokonaistulosta ovat heikentäneet epätasainen ajo, jolla 20-vuotiaan pistesaldo on jäänyt uupumaan niukasti semifinaalipaikasta.

Hockenheimissa viime viikonloppuna ajetun osakilpailun data on analysoitu GRX-tallissa tarkasti ja monelta kantilta.

– Vauhtia kyllä näyttää olevan tarpeeksi, kun katsotaan sektoriaikoja. Eivät ne niin pielessä ole kuin itsestä tuntui. Ajat ovat jopa yllättävän hyviä siihen nähden millaisiin sijoituksiin erissä olen yltänyt. Palavereissa tuli esiin paljon positiivista ja se antaa uskoa tulevaan kisaan, Niclas Grönholm kertoo.

Saksan kisassa Grönholmin Ford Fiesta puskettiin toisessa karsintaerässä kertaalleen kaiteeseenkin liki kymmeneksi sekunniksi. Sen jälkeen toiveet hyvästä ajasta olivat mennyttä.

– Harmitti tuo kaiteeseen pysähtyminen, kun juuri siinä erässä muiden ajat olivat top vitosessa. Näitä lajissa vaan sattuu. Jatkossa pitää saada homma natsaamaan paremmin. Kaikkia pikkujuttujakin yritetään parantaa ja sitä kautta hakea tuloksia, Grönholm summaa viimeisen kisaviikonlopun antia.

– Belgiassa pitää yrittää saada ensimmäinen erä onnistumaan ja sitä kautta vauhtieriin jatkoon. Yksi onnistuminen helpottaisi varmasti. Aika pienestä se vaan on kiinni, Grönholm tuumii.

Belgian Mettetissä ensimmäiset kaksi karsintaerää ajetaan lauantaina ja toiset kaksi sunnuntaina aamupäivällä. Finaalit ovat ohjelmassa iltapäivällä.

Rallicrossin MM-sarja 2017
Barcelona 31.3.-2.4., Portugali 21.-23.4., Hockenheim 5.-7.5., Belgia 12.-14.5., Iso-Britannia 26.-28.5., Norja 9.-11.6., Ruotsi 30.6.-2.7., Kanada 4.-6.8., Ranska 1.-3.9., Latvia 15.-17.9., Saksa 29.9.-1.10. ja Etelä-Afrikka 10. 13.11.
Fiaworldrallycross.com

Teksti: GRX Team Tiedotus

Epätasaiset erät veivät Grönholmilta jatkomahdollisuudet

Uusimmat

Lisää aiheesta

Rallicross