Rallicross 07.05.2016

Niclas Grönholm avasi MM-pistetilinsä Hockenheimissa

Kuva:Jakub Nitka

Niclas Grönholm avasi pistetilinsä rallicrossin MM-osakilpailussa Hockenheimissa sijoittumalla 15:nneksi, josta tuloksena oli kaksi pistettä. Olsbergs MSE –tallin Fiestalla ajava 19-vuotias Grönholm oli perjantain jälkeen kiinni semifinaalipaikassa, mutta lauantai-illan vauhti kahdessa karsintaerässä ei vielä riittänyt viemään nuorukaista tavoitteeseen.

– Kyllä semifinaalipaikka oli omissa käsissä, mutta pienet virheet veivät parhaan vauhdin. Vielä ajo ei ole sellaista tasaista, kun sen pitäisi olla. Kolmannessa karsinnassa yhdessä paikassa oli liukasta ja siitä menin leveäksi hiukan kaiteeseen. Neloserässä olin hyvin mukana Hansenien kyydissä kaksi kierrosta, mutta sitten lopussa virhe pudotti ajasta ratkaisevat sekunnit, Grönholm sanoi pettyneenä.

– Se oli positiivista, että lähdöt kyllä onnistuvat. Kaksi MM-pistettä on aika laiha lohtu tänään, kun huomisen semeihin oli tavoite. Parempaa odotin,  Grönholm totesi.

Grönholmin lopullinen sijoitus oli vielä epäselvä lauantaina illalla, sillä tuomaristo käsitteli kahden Peugeotin punnituksen tuloksia. Mikäli Peugeotit hylätään nousee Grönholm sijalle 13 eli jäisi ensimmäisenä semifinaalien ulkopuolelle. Hockenheimin semifinaalit ja finaali ajetaan sunnuntaina.

Rallicrossin MM-sarja jatkuu jo viikon kuluttua Belgiassa.

Facebook: GrönholmRX ja OlsbergsOMSE
www.omse.se   www.fiaworldrallycross.com

Teksti: Pekka Kaidesoja

Niclas Grönholm tavoittelee semifinaalipaikkaa Hockenheimissa

Rallicrossin MM-avaus: Heikkinen upeasti kolmas, Grönholmille oppia

Uusimmat

Lisää aiheesta