Rallicross 15.04.2016

Niclas Grönholm aloittaa rallicrossin MM-sarjan Portugalissa

19-vuotias Niclas Grönholm astuu autourheilu-urallaan suuremmille areenoilla viikonloppuna, kun inkoolainen starttaa rallicrossin MM-sarjan osakilpailuun Portugalissa. Kolmannen polven autourheilijalla on edessään uudet kokemukset ja vastassa maailman suurimmat nimet. Ruotsalaisessa Olsbergs OMSE –tallissa 600-hevosvoimasta Ford Fiesta ST Supercaria käskevä suomalainen odottaa lauantain alkueriä hyvillä mielin.

– Fiilis on oikein hyvä, vaikka ei vielä oikein ole käsitystä mitä kaikkea eteen tulee. Onhan täällä vähän eri ympyrät kuin isoissa jokkiskisoissa Suomessa, Grönholm naurahtaa kauden avauksen alla.

Rallin kaksinkertaisen maailmanmestarin Marcus Grönholmin poika on tehnyt nopean nousun jokamiesluokan kisoista MM-sarjaan kahdessa vuodessa. Viime kauden rallicrossin Suomenmestaruuskaan ei paljoa paina, kun samalle viivalle saattavat asettua rallicrossin hallitseva maailmanmestari Petter Solberg tai ralliautoilun yhdeksänkertainen maailmanmestari Sebastien Loeb.

– Täytyy yrittää pysyä mukana vauhdissa ja toivotaan etten riko autoa turhaan. Tärkeää on päästä ajamaan mahdollisimman paljon. Nimet eivät sen kummemmin pelota – samalta viivalta sitä startataan, vaikka olenkin vielä uusi tulokas tällä tasolla, Grönholm sanoo.

– Pääsin testaamaan kisa-autoa Ruotsissa ja se kyllä tuntui erittäin hyvältä. Testiautoon verrattuna se oli paljon vakaampi ja kaikin puolin rauhallisempi käsitellä. Kulkua tuntuu olevan riittävästi ja säädöt toimivat minun makuuni, Grönholm kertasi viimeistelytestin tuntumaa.

Kauden avauskilpailuun Montelegren radalle Grönholm starttaa odottavalla mielellä.

– Viikonlopun aikana sen sitten näkee mihin oma vauhti riittää ja kuinka kovaa kisa oikein on. Rata, kalusto ja sarja ovat minulle uusia, joten pikkasen on jännitystä ilmassa, Grönholm kuvailee.

Rallicrossin MM-sarjan osakilpailuissa ajetaan lauantaina alkuerät, joista jaetaan sijoitusten mukaan pisteitä. Sunnuntaina ohjelmassa on vielä yksi alkuerä ja semifinaalipaikat jaetaan pistetilanteen mukaan. Kahdessa semifinaalissa ratkaistaan kuljettajat osakilpailun finaaliin.

Kisan aikataulu tässä.

Lisätietoa:

Facebook: GrönholmRX ja OlsbergsOMSE
www.omse.se
www.fiaworldrallycross.com


Teksti Pekka Kaidesoja

Uusimmat

Lisää aiheesta

Rallicross