Drifting 13.08.2018

NEZ Drifting -sarja jatkuu Pesämäellä

Pesämäellä nähdään hieno kattaus suomalaisia driftingin kärkinimiä. Kuva: Matti Tirronen Photography

North European Zonen, eli tuttavallisemmin NEZ-sarjan Suomen osakilpailu ajetaan tulevana lauantaina Pesämäen moottoriradalla.

Vuonna 2018 NEZ -sarja kattaa kolme osakilpailua. Kesäkuussa Virossa ajettu ensimmäinen osakilpailu tarjosi huikeaa menoa paikalliselle Drifting -kansalle.

Viron osakilpailun jälkeen sarjaa johtaa Ingus Jekabsons, toisena on Oliver Randalu ja kolmantena Suomessakin paljon ajanut Mihkel Norman Tults. Ainoana suomalaisena kuljettajana viron kisassa oli Kristian Vadi, joka myöskin on tulossa parantamaan sijoitustaan Pesämäelle.

Pesämäellä nähdäänkin aimo kattaus suomalaiskuljettajia. Kuljettajia yhteensä tässä kohtaa on ilmoittautunut 23, joista suurin osa on suomalaisen drifitingin kärkikastia.

Mustana hevosena ja yllätyskuskina pienen hiljaiselon jälkeen ilmoittautumisen on sisään laittanut myös takavuosien Suomen Mestari Janne Veikkanen. Veikkanen myi autonsa eteenpäin vuosi sitten ja onkin seurannut luisuttelua ainoastaan tuomaritornista tänä vuonna. Nyt tämä 2014 NEZ -mestari ja vuoden 2016 Suomen mestari tulee ja haastaa muut kuljettajat.
Haasteita Jannelle saadaan muun muassa Niko Lahtisesta, joka tällä kaudella on näyttänyt timanttisia otteitaan Motoparkissa ja on myös ilmoittautunut NEZ -kilpailuunn mukaan.

Kisa käydäänkin nyt todella vahvassa suomalaisvärityksessä ja ennakkosuosikkeja on jo sosiaalisessa mediassa spekuloitu.

Tule mukaan seuraamaan Pohjois-Euroopan kovinta drifiting-kilpailua tulevana viikonloppuna Pesämäelle. Mukana myös Suomen suurimman Karting-sarjan IAME Seriesin Nordic Cup -osakilpailu!

Tapahtuman juontaa legendaarinen Ville Kaukonen.

Teksti: Harri Kolehmainen

Uusimmat

Lisää aiheesta

Drifting