Ralli 27.08.2019

Nevä luottavaisin mielin kohti Laitilassa ajettavaa SM-rallia – “Koetetaan vain pysyä ojien välissä”

Samuli Nevä Sauvossa ajetussa ennakkotestissä. Kuva: Mauri Helle.

Paimion Urheiluautoilijoita edustava Samuli Nevä kartturinaan Juha Kivimäki lähtevät Laitilassa lauantaina ajettavaan SM Oili Jalonen Ralliin allaan hyvin sujuneet testit ja voitokkaasti sujunut kesäkausi.

Kaksi voittoon päättynyttä kilpailua kesäkaudelta ja onnistuneet ennakkotestit ovat lämmittäneet paimiolaisen, Toyota Corolla GT:tä käskyttävän, Nevän mieltä ennen elokuun viimeisen päivän kilpailua.

– Kaiken pitäisi olla nyt niin kunnossa kuin vain voi olla. Testit ajettiin jo hetki takaperin ja ne sujuivat loistavasti. Muutamaa pikkujuttua kokeiltiin säädöissä ja nekin tuntuivat osuvan nappiin, joten ei kai tässä voi muuta sanoa kuin sen, että koetetaan vain pysyä ojien välissä, Nevä naureskelee.

Kesäkaudella Riihimäen SM-rallista (SC5-luokka) ja Raisiossa ajetusta Kaasujalka Rallista Nevä poistui ykköspystit kainalossa ajettuaan molemmissa ylivoimaiseen luokkavoittoon. Laitilaan Nevä lähtee maltillisimmin odotuksin.

– Ihan mukavasti ovat kesän kilpailut kieltämättä sujuneet ja toivottavasti saataisiin pidettyä hyvää vauhtia yllä myös Laitilassa. Riihimäellä saatiin ajaa ensin tosissaan kilpaa, mutta kilpakumppanin keskeytyksen jälkeen erot venähtivät. Toivotaankin, että nyt saataisiin aikaiseksi kunnon kilvanajoa. Jonkinlainen ennakkokäsitys alueen tiestöstä on toki, kun siellä aikanaan F-cupin kilpailuja ajettiin, mikä helpottaa omalta osaltaan valmistautumista. Mutta ainahan ne tuolta muistista aikojen saatossa hieman hämärtyvät, joten hiukan joutuu varmasti alussa hakemaan rajoja, Nevä pohdiskelee.

SM Oili Jalonen Ralli starttaa perjantaina 30. elokuuta nuotituksella ja varsinainen kilpailu alkaa lauantaina Laitilan torilla, jossa lähtöseremonioita vietetään kello 10.01 alkaen.

Teksti: Patrick Rupponen / Samuli Nevän tiedotus.

Uusimmat

Lisää aiheesta

Ralli