Ralli 28.07.2018

Neste Rallissa status quo – Tänak, Östberg ja Latvala edelleen kärkikolmikko

Mads Östberg (vas.), Ott Tänak ja Jari-Matti Latvala pitävät edelleen hallussaa Neste Rallin kolmea kärkisijaa. Kuva: Pihla Liukkonen/AKK

Neste Rallin kärkikolmikko on pysynyt muuttumattomana, kun kilpailua on ajettu 15 erikoiskokeen verran. Kärjessä ajaa edelleen Viron Toyota-kuljettaja Ott Tänak, toisena on norjalainen, Citroënia ohjastava Mads Östberg ja kolmantena Tänäkin tallikaveri, Suomen Jari-Matti Latvala. Erot kolmikon välillä tosin ovat venyneet päivän mittaan.

Tänak on saanut lauantaina levollisemman ajorytmin päälle.

– Nyt ei ole niin kova tarve mennä äärirajoilla koko ajan, vaan voin ajaa omalla rytmilläni. Voisin jopa sanoa, että nautin tästä tällä hetkellä. Tällä hetkellä ajattelemme enemmän yksittäisten rallien kuin koko sarjan voittamista.

Östberg ei pystynyt lauantain ensimmäisellä ajolenkillä vastaamaan Tänakin vauhtiin ja ero on kasvanut toistaiseksi 23,7 sekuntiin.

– Yritän nostaa vauhtiani koko ajan vähän kerrallaan. En kuitenkaan halua tehdä mitään tyhmää ja näissä vauhdeissa sitä haluaa pysyä tiellä. Tällä hetkellä tarkkailemme Latvalan vauhtia. Tänak puolestaan pitää hyvää johtoasemaa, mutta meidän pitää pystyä kuitenkin antamaan hänelle painetta.

Parhaana suomalaisena ajava Latvala oli tyytyväinen lauantaipäivän aloitukseensa.

– Ajo on sujunut hyvin ja minulla on nyt hyvä fiilis päällä. Tänak ajaa omassa luokassaan, mutta yritämme pitää yllä taistelua Östbergin kanssa.

Lappi löysi vauhtinsa ja kipusi jo viidenneksi

Toyotan Esapekka Lappi lähti haasteellisen perjantain jälkeen rallin kolmanteen päivään kahdeksannelta sijalta. Lauantaina auto oli kunnossa ja ajo maistui. Tuloslistalla Lappi on nyt viidentenä.

– Vain parhaat ajat innostavat meikäläistä. Me hävitään liikaa kärkijätkille. Kaikki toimii normaalisti, ja pystyn tekemään mitä haluan. Pikkuteillä pitää olla rohkeutta. Otettiin pari Fordia aamupalaksi, yksi lounaaksi ja sitten vaikkapa Hyundai jälkkäriksi.

M-Sportin Teemu Suninen joutui antautumaan Tuohikotasen erikoiskokeella Lapille ja on nyt rallissa kuudentena.

– Fyysisesti on ollut ihan normaali rallipäivä. Täytyy nyt syödä ja juoda hyvin. Hyvä että on tiukkaa taistelua Lapin kanssa. Legendaarista tietä on tulossa, sujuvaa ja rullaavaa. Olen tykännyt teistä paljon. Nyt laitetaan uudet renkaat alle, ja ruisleivällä saadaan lisää vauhtia.

WRC2-luokassa Rovanperällä jo lähes minuutin johto

17-vuotias Skodan tehdaskuljettaja Kalle Rovanperä jatkaa vakuuttavia otteitaan WRC2-luokassa ja on repinyt jo lähes minuutin johdon toisena tulevaan Eerik Pietariseen.

– Kakaristosta tykkäsin paljon, sillä tiellä on hyvä luonne. Näitä pätkiä ei voi oikein treenata muuta kuin videoilla, minua ei pelien pelaaminen auta täällä. Hyvää vauhtia mennään, kun vertaa WRC-autoihin. Ei olisi oikein paremmin voinut mennä. Isä ei ole paljon neuvonut, ja itsehän sitä pitää päätökset tehdä, kun ajaa, Rovanperä kertoi huoltotauolla.

WRC2-luokan suomalaisten kolmoisjohdon täydentää Jari Huttunen, jonka niskaan tosin hengittää norjalainen Ole Christian Veiby vain 1,6 sekunnin päässä.

WRC3-luokassa myös virolaisjohto, Lario viides

Yleiskilpailun tapaan WRC3-luokkaa tähdittää myös virolaiskuljettaja, sillä Ken Torn ajaa kärkipaikalla. Ruotsin Emil Bergkvist on toisena 15,1 sekuntia perässä ja kolmantena ranskalainen Jean-Baptiste Franceschi jo yli minuutin kärjestä jääneenä. Suomen Taisko Lario ajaa viidentenä.

Neste Rallissa ajetaan lauantaina vielä neljä erikoiskoetta.

Tuloksia EK 15/23 jälkeen, yleiskilpailu
1. Ott Tänak (EST) 1.38.54,0
2. Mads Östberg (NOR) + 23,7
3. Jari-Matti Latvala (FIN) + 44,6
4. Hayden Paddon (NZL) + 1.16,5
5. Esapekka Lappi (FIN) + 1.30,1
6. Teemu Suninen (FIN) + 1.33,8

Tuloksia EK 15/23 jälkeen, WRC2-luokka
1. Kalle Rovanperä (FIN) + 1.44.34,9
2. Eerik Pietarinen (FIN) + 51,4
3. Jari Huttunen (FIN) + 1.26,4
4. Ole Christian Veiby (NOR) + 1.28,0
5. Gus Greensmith (GBR) + 2.49,1

Tuloksia EK 15/23 jälkeen, WRC3-luokka
1. Ken Torn (EST) 1.56.28,0
2. Emil Bergkvist (SWE) + 15,1
3. Jean-Baptiste Franceschi (FRA) + 1.18,6
4. Julius Tanner (GER) + 2.38,6
5. Taisko Lario (FIN) + 2.57,1

Kaikki tulokset löydät tästä.
Kuljettajien kommentit löydät tästä.

Teksti: Neste Ralli Viestintä

Uusimmat

Lisää aiheesta

Ralli