Ralli 10.07.2019

Neste Rallin kisaopas otti digiloikan Keskisuomalaisen kanssa – Näköislehti koko rallikansalle maksutta netissä

Keskisuomalaisen virallinen kisaopas Neste Rallista on julkaistu. Kuva: AKK.

Suomen MM-rallin virallinen kisaopas on ilmestynyt sekä tabloidina että digitaalisena näköislehtenä. Videoiden, verkkosivustojen ja satelliittipaikannuksen hyödyntäminen tuovat Neste Rallin oppaaseen uudenlaista sisältöä ja palveluja. Uutta on myös verkkolehden maksuttomuus sekä printtilehden pieni hinta, joilla halutaan palvella yleisöjä entistä paremmin.

Kisaopas on tehty Mediatalo Keskisuomalaisen ja Neste Rallin järjestäjän, AKK Sports Oy:n, yhteistyönä. Oppaan digitaalinen näköislehti on maksutta kaikkien luettavissa Keskisuomalaisen, Helsingin Uutisten, Etelä-Suomen Sanominen, Savon Sanomien ja Tamperelaisen verkkosivuilla sekä Neste Rallin verkkosivujen kautta 10.7.-4.8.2019 välisen ajan.

Tabloid-kokoisen, 72-sivuisen kisaoppaan painosmäärä on 140 000 kappaletta ja se on myynnissä yli 100:lla Neste-liikenneasemalla. Kisaopas jaetaan myös kaikille sanomalehti Keskisuomalaisen tilaajille 30.7. ja Neste Rallin aikana 1.-4.8. sen saa maksutta haltuunsa Jyväskylän Paviljongin kilpailukeskuksesta.

Oppaassa on lukuisia taustajuttuja rallin MM-sarjasta sekä siihen osallistuvista tehdastiimeistä ja kuljettajista. MM-rallin oheistapahtumista lukijoille tarjoillaan laaja katsaus päiväkohtaisten sivujen myötä. Julkaisusta löytyvät kilpailun aikataulut ja ilmoittautuneiden listat sekä vinkit Jyväskylän Paviljongin kilpailukeskuksen ja huoltoparkin tapahtumiin. Opas palvelee lukijoitaan tuttuun tapaan sekä suomen- että englanninkielellä.

Erikoiskokeiden kartoissa mobiilikäyttö on huomioitu siten, että EK-karttojen GPS-tiedot ovat samalla linkki Google Mapsin karttaan. Uutta ovat myös erikoiskokeiden videoesittelyt, joissa ralliasiantuntija Riku Tahko paljastaa muun muassa vinkit erikoiskokeiden katselupaikkoihin. Lisäsisältöinä tarjottavien videoiden kautta kurkistetaan nostalgisesti myös Jyväskylän rallin historiaan. Millaista oli meno erikoiskokeilla 30 vuotta sitten?

– Lähdimme tekemään kisaopasta mobiilikäytön ehdoilla. Perinteisen printtilehden lisäksi opas on nyt monikanavainen julkaisu, jossa hyödynnetään videoita, satelliittipaikannusta ja verkkosivustoa. Kun oppaan voi ladata kännykkään, niin se on kätevästi mukana erikoiskokeilla, kertoo tuottaja Ari Mäntylä Keskisuomalaisesta.

– Halusimme uudistaa Neste Rallin virallinen kisaoppaan palvelemaan yleisöjämme entistä tavoittavammin, lähestyttävämmin ja monipuolisemmin. Mielestämme onnistuimme kokonaisuudessa, ja olemme mielissämme päästessämme tarjoamaan rallikansalle tämän kokonaisuuden. Suomen MM-ralli on koko kansan tapahtuma, ja uskon, että opas on kiinnostava kattaus sekä perinteisemmille rallifaneille että uusille lukijoillemme, jotka vasta tekevät tuttavuutta MM-rallin kiehtovaan maailmaan, kuvailee AKK:n markkinointiviestintäpäällikkö Rita Pasanen.

Neste Rallin kisaoppaan näköislehteen pääsee tästä.
Virallisia kisaoppaita myyvien asemien listan löytää täältä.

Teksti: Neste Ralli / Viestintä.

Uusimmat

Lisää aiheesta

Ralli