Ralli 27.07.2017

Neste Rallin huippuhetkiä kautta aikojen

Kimi Räikkönen osallistui vuoden 2009 Neste Ralliin. Kuva: AKK/Pasi Mäenpää

Neste Rallissa on vuosien aikana koettu lukuisia merkittäviä, mieliin elämään jääneitä hetkiä, joista osa on päättynyt hyvin ja osa… ei ihan niin hyvin. Seuraavat hetket lienevät jääneen jokaisen rallifanin mieleen ja ovat osa rallin MM-osakilpailun historian kuuluisimpia tarinoita.

Markku Alen 1976: rallin varhaisvuodet ennen uutta diagnostiikkaa

Suomalaislegenda Markku Alen saavutti ensimmäisen viidestä kotikilpailuvoitostaan allaan uusi Fiat 131 Mirafiori 1976. Kilpailussa uusi auto ei kuitenkaan ollut aivan kunnossa ja kävi vain kolmella sylinterillä. Tuohon aikaan Markun sponsorina ollut yhtiö oli juuri aloittanut varhaisten matkapuhelinten valmistuksen, joten Markku soitti yhtiön kapulalla Fiatin päämajaan Italiaan. Puhelimen kautta siellä kuunneltiin, millaista ääntä auto käydessään piti ja ehdotettiin ratkaisua. Uskomatonta, mutta alkeellinen etädiagnostiikka toimi, auto saatiin kuntoon ja Markku voitti kilpakumppaninsa, Ford Escortilla ajaneen Pentti Airikkalan.

Mäkisen sokkolento Ouninpohjassa

Alkuperäinen ”lentävä suomalainen” Timo Mäkinen voitti 1967 ajetun Suomen rallin kahdeksalla sekunnilla eikä suoritusta haitannut alla ollut rallin pienin auto, Mini saati Ouninpohjassa kesken erikoiskokeen auki lennähtänyt konepelti, joka vei väliaikaisesti näkyvyyden Mäkiseltä. Näistä huolimatta Mäkinen ajoi kotikilpailussaan neljän erikoiskokeen voittoon ja oli uransa yksi menestyksekkäimmistä voittajista Suomen sorateillä. Valitettavasti 79-vuotias legenda poistui keskuudestamme aiemmin tänä vuonna, mutta tarinat jatkavat elämäänsä. Etenkin Ouninpohjan legendat.

Formulatähti Suomen MM-rallissa

Vuonna 2009 Suomen MM-rallin aikaan ilmassa oli erityistä jännitystä, kun Formula 1 –maailmanmestari Kimi Räikkönen ajoi debyyttinsä rallin MM-sarjassa kotimaassaan. Ferrari-kuskina Kimi ajoi Abarth Grande Puntolla, mutta auton vieraudesta huolimatta hän hallitsi Super 2000 –luokkaa kolmantena ennen ulosajoa. Kilpailu sytytti palon ralliin ja Räikkönen siirtyi 2010 kahden kauden ajaksi täyspäiväiseksi WRC-ajajaksi parhaana tuloksenaan yhdeksäs sija Suomessa 2011.

Suomi juhlii omaa poikaa

Mikään ei ole tunteellisempaa kuin kotivoitto – paitsi kotivoitto ja maailmanmestaruus. Timo Salonen sai kokea tämän ratkaistessaan kilpailun maailmanmestarin tittelissä koto-Suomessa 1985 ikonisen Peugeot 205 T16 ratissa. Auton, joka todella linkittyy Suomen MM-rallin historiaan. Salonen varmisti ainoan mestaruutensa, kun jäljellä oli vain kolme osakilpailua, eikä kukaan ole pystynyt samaan tämän jälkeen.

Espanjan laivasto

Carlo Sainz nappasi historiallisen voiton Suomessa 1990. Espanjalainen oli ensimmäinen Pohjoismaiden ulkopuolelta kotoisin olevat voittaja, joka samalla mursi myytin paikallisten ylivoimasta soraisilla vuoristoradoilla. Toyota Celicalla ajettu voitto on yhä yksi Sainzin uran hienoimpia hetkiä: ”Se todella oli urani kohokohta.”En uskonut, ettenkö espanjalaisuuteni takia voisi ajaa voittoon muullakin alustalla kuin asfaltilla. Halusin voittaa myös sorarallin. Koska halusin todistaa olevani nopea myös soralla, minun täytyi yrittää voittoa Suomessa.”

Tähti on syttynyt

Yksi ikonisimmista kilpa-autoista, Peugeot 205 T16 oli ensimmäistä kertaa rallivoittajan alla vuonna 1984, kun ratissa oli Ari Vatanen. Keskimoottorilla varustettu tehokas taskuraketti muutti historiaa, kun Vatanen ajoi sillä yli kaksi minuutti Lancialla kilpaillutta Markku Alenia nopeammin.

Kunnianosoituksena tasan 15 vuotta uskomatonta voittoa myöhemmin Peugeot 206 WRC teki Suomen osakilpailussa ensiesiintymisensä. Ratin takana oli jälleen yksi suomalaisten sorateiden kasvatti, Marcus Grönholm, joka huristeli tuolloin kilpailun neljänneksi.

Kaksi vai kolme – montako päivää ajetaan?

Aivan kuin Suomen MM-ralli ei olisi jo ollut tarpeeksi haastava, järjestäjät päättivät vuonna 2010 palauttaa kilpailun varhaisvuosien tapaan kaksipäiväiseksi. 150 erikoiskoekilometriä sisältänyttä kilpailua ajettiin perjantaina ja lauantaina aamuvarhaisesta iltamyöhään ja kuljettajien keskittyminen oli kovilla. Tämä todella erotteli pojat miehistä, eikä siis ihme, että voittajaksi kaasutti Jari-Matti Latvala.

Markko jättää jäljen

Suomen ehdottomasti suosituin erikoiskoe on Ouninpohja ja siellä ylitse muiden legendaarisuudessaan nousee keltaisen talon hyppyri. Vuosi vuodelta ajajat ovat yrittäneet hypätä kauemmas, korkeammalle ja nopeammin kuin kukaan muu. Ennätystä nimissään pitää kuitenkin Markko Märtin, joka otti Ford Focus WRC:llään hurjan 57 metrisen loikan 171 kilometrin tuntivauhdissa matkalla voittoon vuonna 2013. Muutama on saattanut hypätä autollaan vielä korkeammalle tai pidemmälle tuosta hyppyristä, mutta heidän alastulonsa eivät tyylipuhtaudessaan, saati tiellä pysyvyydessään ole yltäneet Martinin tasolle.

Kuningas Marcus

Suomen MM-rallin kiistaton kuningas on Marcus Grönholm, joka rikkoi ennätyksen seitsemännellä osakilpailuvoitollaan Suomessa vuonna 2007. Ford Focus WRC -autolla saavutettu kirkkain sija oli samalla hänen viimeinen voittonsa menestyksekkäällä uralla. ”Viimeinen voitto oli luultavasti tunteikkain, sillä päätin sen jälkeen lopettavani kilpaurani vuoden lopussa. Suomen osakilpailulla on aina ollut erityinen paikka sydämessäni ja juuri sen halusin voittaa.” Luultavasti Marcuksen ennätystä ei tulla rikkomaan lähivuosina, sellaiset renkaanurat hän on Suomen sorateille jättänyt.

Teksti: Neste Ralli Viestintä

Huippukuskien vinkit Neste Rallin seuraamiseen

Uusimmat

Lisää aiheesta

Ralli