Ralli 05.07.2016

Neste Ralliin ilmoittautui ennätysmäärä WRC-autoja

Taistelu sorateiden herruudesta alkaa! Lappi ja Suninen taistelemaan WRC2-luokan voitosta, Tulevaisuuden Tähti -palkinto suuri mahdollisuus Juuso Nordgrenille ja tämä on Max Vatasen kolmas Neste Ralli.

Rallin Suomen MM-osakilpailuun Neste Ralliin ilmoittautui kauden ennätysmäärä, 21 WRC-autoa. Neste Ralli ajetaan Jyväskylän ympäristössä 28.-31.7.

Kilpailu on kauden kahdeksas MM-osakilpailu ja se keräsi kaikkiaan 81 ilmoittautunutta. Heidän joukossaan kaikki MM-sarjan kärkinimet, kuten kolminkertainen maailmanmestari Sebastien Ogier, viisinkertainen rallin MM-mitalisti ja jo neljättä Neste Rallin voittoa tavoitteleva  Jari-Matti Latvala, sekä Norjan Andreas Mikkelsen, joka juuri ajetun Puolan MM-rallin voiton myötä nousi MM-pisteissä sarjan kakkostilalle, heti Ogierin jälkeen.

Näitä kolmea tehdas Volkswagenia ajavaa kuljettajaa lähtevät haastamaan Hyundai kuljettajat Thierry Neuville, Hayden Paddon ja Dani Sordo. Viisinkertainen Neste Rallin voittajatiimi M-Sport on ilmoittanut pistetaistoon Eric Camillin ja Mads Östbergin. Citroënilla mukaan tulevat Kris Meeke, Craig Breen ja Khalid Al Qassimi. Puolan rallin voiton viime metreillä menettänyt Viron Ott Tänak lähtee myös hakemaan hyvitystä Puolan pettymykselleen.

WRC2-luokassa tulee taistelu olemaan huimaa, kun mukaan ilmoittautui 20 kuljettajaa. Suurimpina ennakkosuosikkeina Keski-Suomen sorateille lähtevät Puolassa WRC2-luokan voittanut Teemu Suninen ja toinen suomalainen suurlupaus Esapekka Lappi. Heille kovimman vastuksen tullee antamaan Britannian Elfyn Evans ja Ruotsin Pontus Tidemand. Oma sanansa on varmasti sanottavanaan myös 2014 Neste Rallin WRC2-luokan voittaneella ja saman vuoden rallin Suomen mestarilla Viron Karl Kruudalla.

Junior WRC/WRC3 -luokkaan ilmoittautui kymmenen kilpailijaa. Tässä luokassa suomalaisten mielenkiinto kohdistuu Juuso Nordgreniin, joka voitti kilpailun järjestäjän AKK Sports Oy:n Tulevaisuuden Tähti-palkinnon. Kyseinen palkinto antaa vuosittain yhdelle nuorelle suomalaiselle auton ja huoltopalvelun käyttöön Neste Rallin Junior WRC -luokkaan. Vastaansa Nordgren saa kaikki Junior WRC kärkinimet sarjan molemmat aikaisemmat osakilpailut voittaneen Simone Tempestinin johdolla. Luokan kärkitaistelussa on mukana varmasti myös kaksi viimeisintä SM-rallia voittanut Norjan Ole Christian Veiby.

Muita huomioitavia suomalaisia kilpailijoita ovat mm. vuoden 1981 maailmanmestarin Ari Vatasen poika Max Vatanen ja moninkertainen rallin Suomen mestari Juha Salo.

Kokonaisuudessaan kilpailuun ilmoittautuneet edustavat 26 eri maata ja eri automerkkejä on mukana 11.

– On hienoa nähdä Neste Rallin säilyttävän kiinnostuksensa maailman rallihuippujen parissa. Tänä vuonna jälleen kilpailuumme ilmoittautui enemmän WRC-autoja kuin sarjan aikaisempiin osakilpailuihin. Myös WRC2 luokan ilmoittautuneiden kaarti on todella kova, mukanaan kaksi Suomen kirkkainta tulevaisuudenlupausta Esapekka Lappi ja Teemu Suninen. Tulevaisuuden Tähti palkinnon voittaja Juuso Nordgrenilla on myös hieno paikka näyttää osaamistaan, kuten Suninen teki kaksi vuotta sitten, kommentoi Neste Rallin kilpailunjohtaja Kai Tarkiainen.

Pääset kilpailuun ilmoittautuneiden listaan suoraan tästä. 

Teksti: Neste Ralli tiedotus

Uusimmat

Lisää aiheesta

Ralli