Enduro 05.10.2017

Naisten offroad-koulutukselle on suuri tilaus

24MX Rapakat -offroadleiri keräsi Hartolaan ison joukon innokkaita naisia. Kuva: 24MX

Viime viikonloppuna offroad-naiskuskeille järjestetty 24MX Rapakat -leiri Hartolassa oli suuri menestys, leiri täyttyi julkaisun jälkeen jo kolmessa päivässä. Kaiken kaikkiaan 35 naista kävivät kaksipäiväisen koulutuksen aikana läpi motocross-oppeja Miska Aaltosen johdolla, enduron saloihin perehdyttiin Matias Savon toimesta ja pyörän tekniikkaa opiskeltiin Kari Silvastin rasteilla.

“Ajatus eri lajeja yhdistävästä naisten leiristä on pyörinyt päässäni jo muutaman vuoden, sillä tällaiselle “only women” -konseptille on ollut selkeä kysyntä”, kertoo leirin järjestelyistä vastannut Juuso Valtakari 24MX:ltä.

“Viime vuosina uusien harrastajien tuleminen motocrossin ja enduron pariin on ollut todella vähäistä, pääosin lajin ulkopuolisista asioista johtuen, yleisellä tasolla mitattuna jos otetaan aivan nuorimmat juniorit pois laskuista on vuosittain uusia harrastajia tullut lajiemme pariin vain kourallinen. Ilokseni olen kuitenkin huomannut että naisten sekä nuorten tyttöjen harrastajamäärät ovat viime vuosina kasvaneet jopa räjähdysmäisesti ja samanlainen trendi on ollut havaittavissa myös muissakin Pohjoismaissa”, Valtakari jatkaa.

Leirillä perehdyttiin myös pyörän tekniikkaan. Kuva: 24MX

“Halusimme tarjota mimmeille leirin, jossa laadukas ja monipuolinen koulutus yhdistetään ryhmähenkeä kasvattavaan toimintaan ja sitä kautta oppimisen lisäksi luodaan uusia ajokaverisuhteita eri puolilta Suomea saapuvien kuskien välille. Leirimme huipeintuikin sunnuntaina tehtävärataan, joka suoritettiin 3-5 hengen ryhmissä. Tehtävärata pakotti mimmit kommunikoimaan keskenään ja menestykseen vaadittiin saumatonta tiimityötä, jossa mikään yksittäinen ominaisuus ei taannut menestystä.”

Vaikka suurinosa leirillä olleista kuskeista eivät tähtääkään lajin huipulle, tuli yksi asia selväksi, tarve koulutukselle ja halu oppia on suuri. Kysyntää siis on, mutta tarjonta on todella vähäistä, varsinkin eteläisen Suomen ulkopuolella. Leiriläisiä kannustettiin kasaamaan muutaman mimmin porukoita ja olemaan yhteydessä paikallisiin moottorikerhoihin ja pyytämään heitä yhdessä kerhojen aktiivikuskien kanssa järjestämään pienempiä koulutuspäiviä.

24MX Rapakat -leiri oli menestys ja lisää on luvassa jatkossa. Kuva: 24MX

“Jokaisesta aktiivisesta suomalaisesta moottorikerhosta löytyy kuskeja, jotka pystyvät vetämään muutaman tunnin koulutuksen läpi pienelle ryhmälle. Naisten tarve ja halu on nyt osoitettu suureksi, 24MX haluaakin kannustaa kaikkia kerhoja aktivoitumaan ja yhdistämään kouluttajat koulutettaviin. Tässä on myös esimerkiksi erittäin oivallinen tapa kärkeen tähtääville kuljettajille kerätä hieman lisää pääomaa kauden budjettiin, sillä naisten palautteen mukaan laadukkaasta ja eteenpäin vievästä koulutuksesta ollaan valmiita maksamaan”, päättää Valtakari.

Leiripalautteen mukaan 68% vastanneista osallistuu täysin varmasti ja loput 32% erittäin varmasti ensi vuoden 24MX Rapakat leirille.

Teksti: 24MX Tiedotus

Uusimmat

Lisää aiheesta

Motocross