Motocross 12.09.2017

Naisten motocrossmestaruus ratkeaa viikonloppuna Orimattilan MX-Liigassa

Edellisessä osakilpailussa loukkaantunut Ria Virtanen on nyt Suomen Cupin pisteissä toisena Maarit Mäkisen noustua johtoon. Kuva: Pasi Virtanen

Orimattilan Moottorikerho isännöi viikonloppuna kaksipäivästä motocrossin MX-Liiga-kilpailua, joka päättää kauden 2017 henkilökohtaiset motocrosskilpailut. Lauantaina ratkeaa naisten Suomen Cupin mestari.

Viikonlopun MX-Liigafinaali ajetaan uudistuneella Ollosten motocrossradalla Orimattilassa. Katsojat pääsevät nauttimaan näyttävistä hypyistä, sillä muun muassa pääsuoran pöytähyppyriä on pidennetty. Myös katsomoalueita on uudistettu, mikä tarjoaa yleisölle hienot puitteet seurata kilpailua. Kilpailualueella on muun muassa kahvi-, makkara- ja virvoketarjoilua.

Lauantaina 16.9. ajetaan Suomen Cup pisteistä naisten MXD-luokassa sekä kansalliset luokat MX65 ja MXC/B. Naisten luokkaa koko kauden dominoinut Ria Virtanen loukkaantui Porin osakilpailun ensimmäisessä erässä ja Suomen Cupin mestaruudessa on nyt vahvimmin kiinni Maarit Mäkinen. Virtanen on toisena yhdeksän pisteen päässä, mutta hänen osallistumisensa kilpailuun on vielä epävarmaa. Suomen Cupin pronssissa on kiinni Laura Kurkinen, jonka niskaan tosin hengittää vain kuuden pisteen päässä Vilma Jarkkola.

– Näillä näkymin näyttää siltä että ajokausi oli siinä. Totta kai se harmittaa, kun mestaruus oli kyseessä, mutta kausi oli kyllä muuten onnistunut hyvin 10 erävoitolla ja hyvillä EM-pisteillä. Ensi kautena sitten jatketaan, toteaa Virtanen.

Sunnuntaina 17.9. kisataan kansallisissa luokissa MXH, MX125 ja MXB.

Molempina päivinä yleisölle on vapaapääsy. (Muistathan pysyä katsojille varatuilla ja merkityillä alueilla, jotta kilpailutapahtuma olisi turvallinen niin katsojille kuin kilpailijoillekin.)

Naisten Suomen Cupin pistetilanne ennen finaalia.

Kilpailun aikataulu

Kilpailupaikan osoite: Orimattilan Motocrossrata, Kangasvuokontie 14, Orimattila

Teksti: Orimattilan Moottorikerhon Tiedotus / Moottoriurheilu.tv

Uusimmat

Lisää aiheesta

Motocross