Enduro 14.03.2018

Naisten kiinnostus offroad-lajeihin kasvussa ”Mimmit ei halua mennä sieltä, mistä aita on matalin”  

Naisten enduroleiri järjestetään jälleen Lopen monipuolisissa maastoissa toukokuussa. Kuva: Victor Engström

Kolmatta kertaa järjestettävä Blac7 Naisten enduroleiri Lopella myytiin loppuun ennätysajassa. Naisten kiinnostus offroad-lajeihin on selvässä kasvussa.

Naisten enduroleiri on alkuperäisidealtaan Kristiina Komulaisen ja Anette Latva-Piikkilän ja sitä on ollut kehittämässä lisäksi Mami Jäntti ja Lopen Enduro. Lopella 19.-20. toukokuuta nyt kolmatta kertaa järjestettävä leiri on kasvattanut suosiotaan joka vuosi, ja tämän vuotinen tapahtuma myytiin loppuun ennätysajassa. Lopen maisemissa ajettavan kaksipäiväisen leirin kummallekin päivälle tuli 60 ilmoittautumista.

– Ilo huomata, kuinka innostus lajia kohtaan tuntuu kasvavan vuosi vuodelta, Komulainen iloitsee.

– Ennenkin on ollut täynnä, mutta mihin tahtiin nuo paikat menee, on todella upeaa. Meillä oli jo parissa päivässä melkein täyttä ja loput tippui nyt sitten muutamien seuraavien päivien aikana täyteen, Komulainen jatkaa.

Mukana leirillä on perinteiseen tapaan naisia vasta-alkajista kisakuskeihin. Heitä treenaa iso joukko ammattivalmentajia Lopen monipuolisissa maastoissa.

– Isoin kiitos valmentajille ja apukoutseille, jotka on tehneet hienoa työtä leirin eteen. Heillä on kova valmennuskokemus, hyvä asenne ja varma ote tekemiseen. Puitteet ovat ykkösluokkaa ja se tekee tietysti myös paljon.

Naisten enduroleirin suosio on kasvanut joka vuosi. Kuva: Victor Engström

Komulainen on ilolla seurannut, miten naisten aktiivisuus offroad-lajeissa on kasvanut viime aikoina.

– Lajin suosio tuntuu kasvavan vuosi vuodelta ja itse kuulin tähän liittyen hiljattain myös tutkimustuloksia erään oman projektin tiimoilta: enduro ja motocross kiinnostaa yhä enemmän ja tässä tapauksessa etenkin naisia. Meillä on vetovoimainen laji ja siitä on syytä olla ylpeä.

Myös Komulainen itse on tuttu näky pyörän päällä. Hän kannustaa myös kanssasisariaan mukaan nauttimaan offroad-lajien tuomasta ajonautinnosta.

– Laji on haastava ja vaatii työtä sekä sisua kaikilta. Naisilla toki päälle tulee vielä voimankäytöltä ja mittasuhteilta erilainen ruumiinrakenne, etenkin alussa pyörää pitää jaksaa punnertaa paljonkin, ennen kuin taito karttuu. Onnistumisen tunteet on luonnollisesti sitä suuremmat, mitä enemmän asian eteen on nähnyt vaivaa. Nämä mukaan tulevat mimmit ei halua mennä sieltä, missä aita on matalin!

Teksti: Moottoriurheilu.tv

Trail Hunterz enduroleirillä nähtiin naisten ryntäys enduropoluille

Uusimmat

Lisää aiheesta

Enduro