Enduro 31.05.2016

Naisten Enduroleiri Lopella veti yli 50 osallistujaa ensikertalaisista kisakuskeihin

Lopen enduroleirillä nähtiin yli 50 naista, jotka ajoivat kaksi täyttä päivää.

Viime viikonloppuna yli 50 naista, ensikertalaisista kisakuskeihin, kerääntyi enduroleirille Lopelle. Luvassa oli kaksi päivää huippuvalmentajien sekä oppaiden kanssa eri rasteja ajellen ja sunnuntaina päästettiin menohalut irti ja oli luvassa safari Lopen upeilla reiteillä. Leiri sai huiman määrän kiitos siitä, että mukana oli niin laaja kirjo eri tasoisia kuljettajia ja ensikertalaisten oli helppoa ja turvallista tutustua lajiin.

 

Kuva: Hannuphoto/Hannu RainamoEnnen kuin itse ajaminen aloitettiin, lajilegenda Mami Jäntti veti koko porukalle alkulämmittelyn.

Valmentajina toimivat (vasemmalta): Erland Kassari, Janne Tervola, Sami Kanerva, Antti Hellsten, Kimmo Hurri ja Kai Estola. Jukka-Pekka Pahkamäki puuttuu kuvasta.Viikonloppuna valmentajina toimivat kovan luokan MP-nimet (vasemmalta): Erland Kassari, Janne Tervola, Sami Kanerva, Antti Hellsten, Kimmo Hurri ja Kai Estola. Jukka-Pekka Pahkamäki puuttuu kuvasta.

Kuva: Hannuphoto/Hannu Rainamo
Naiset jaettiin viiteen eri ryhmään taitojen ja kokemuksen perusteella. Tässä ryhmä 5 eli kuljettajat, joilla ei ollut aikaisempaa kokemusta moottoripyöristä. Tätä ryhmää valmensi Kai Estola.

Kuva: Hannuphoto/Hannu Rainamo
Viikonlopun aikana ajettavat maastot vaihtelivat kangasmaastoista, soihin ja spooreista helpoille hiekkateille, joita esimerkiksi aloittalijat ajoivat aluksi, jotta kaikki hallintalaitteet tulivat kuljettajille tutuiksi. Kuvassa ajaa Iltalehden toimittaja Leena Ylimutka, joka muutamista kaatumisista huolimatta jaksoi nostaa pyörää ylös ja ihmetellä sitä kuinka fyysistä laji on.

13321215_10153413133401991_1152128242_o (1)
Ryhmä 1 eli kuumaryhmä lounastauolla: Valmentajina Antti Hellsten ja Erland Kassari, valmennettavina Viivi Kallio, Tiia Seima, Tiina Sointula, Nelli Elo, Laura Kurkinen ja Minna Kinnunen.

Kuva: Hannuphoto/Hannu Rainamo
Pyörät ja kuljettajat kuskattiin välillä lossilla järven yli, josta matka jatkui vauhdikkaille poluille.

Kuva: Hannuphoto/Hannu Rainamo

Kuva: Hannuphoto/Hannu Rainamo

Kuva: Hannuphoto/Hannu Rainamo
Leirin päätteeksi Teemu Lång näytti osallistujille kuinka omaa pyörää tulisi huoltaa ajokertojen jälkeen, jotta pyörä pysyy hyvässä kunnossa.

Kuva: Hannuphoto/Hannu Rainamo
Kusti ja Seppo Mannisen sisko Katri Manninen oli ajamassa enduroa ensimmäistä kertaa. Tällä perheellä on vauhti veressä ja Katri teki viikonlopun aikana huikeita ajosuorituksia ja endurokärpänen puraisi naista oikein kunnolla. Saa nähdä onko starttiviivalla ensi vuonna yksi Manninen lisää.

Kuva: Hannuphoto/Hannu RainamoLeirin järjesti Trail Hunterz, joka haluaa saada lisää naisharrastajia lajin pariin. Kuvassa Trail Hunterz LineUp 2016 (vasemmalta): Mami Jäntti, Anette Latva-Piikkilä, Jenni Siekkinen ja Kristiina Komulainen.

Leirillä sattui yksi ojaan sukellus, josta onneksi selvittiin pelkällä naurulla ja muutamalla kirosanalla, katso video tästä.

Teksti: Moottoriurheilu.tv
Kuvat: Hannu Rainamo

Uusimmat

Lisää aiheesta

Enduro