ATV 15.04.2018

Naisille oma luokka ATV-motocrossiin

Naiset saavat nyt oman luokan ATV-motocrossiin. Kuva: Ladyjen Treenipäivän Tiedotus

Tänä vuonna järjestetään ensimmäistä kertaa naisille oma luokka ATV-motocross-kilpailuissa.

Naisia aktiivisesti mönkijöiden pariin kannustanut Susanna Lemström on innoissaan uudesta luokasta.

– Mika Luopa on luokkaa vienyt eteenpäin, ja hän oli jo viime syksynä katselemassa ja puhumassa kisahommista ladyjen mönkkäriviikonlopun yhteydessä. Siellähän meitä naisia oli ajamassa ja tutustumassa lajiin melkein parikymmentä, ja heistä varmasti reilu neljännes saadaan viivalle tänä kesänä naisten luokkaan, Lemström iloitsee.

Nainen ennakoi, että muutaman vuoden päästä kilpailuissa tulee olemaan hyvä määrä naisajajia.

– Meidän nuoret tytöt pärjäisi varmasti naisten sarjassa jo nyt, mutta ikä estää vielä osallistumasta. Eli näin ollen heidän täytyy ajaa vielä juniori-luokassa, mutta muutaman vuoden sisään sieltä nousee sitten uusia kovia kuskeja naisten sarjaan.

Stiina Lerkki. Kuva: Johanna Friman

Kilpakausi alkaa heinäkuussa ja naisten sarjassa ajetaan kolme osakilpailua kansallisella tasolla.

– Mika on tehnyt hienoa työtä ja naisten ei tarvitse ajaa muiden lähtöjen yhteydessä, vaan saadaan omat lähdöt kisoihin.

Lemström kehottaa naisia hakemaan vauhtia kilpakauteen lauantai 19.5. järjestettävästä tyttöjen treenipäivästä.

– Kokemäellä Risteen radalla järjestettävälle leirille tietysti toivotaan mahdollisimman paljon osallistujia, koska sieltä saa hyvät eväät tulevaan kauteen. Kouluttajina toimivat Vesa Silvan ja Petri Kares.

Leirin aloitus on noin klo 11 ja se kestää koko päivän. Leirin hinta on 50€/hlö, sis. päivän ratamaksun ja koulutuksen. Osallistujalla on oltava oma vakuutus. Sitovat ilmoittautumiset (25.4. mennessä) ja lisätietoa: suskilemstrom@gmail.com.

Teksti: Moottoriurheilu.tv

Uusimmat

Lisää aiheesta

ATV